Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Οχι στις διώξεις ενάντια στη συνδικαλίστρια Ζωή Πετροπούλου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη δίωξη της συνδικαλίστριας και εργαζόμενης στο Δήμο Τριφυλίας Ζωής Πετροπούλου. Η Ζωή Πετροπούλου είναι μητέρα 4 ανήλικων παιδιών, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας, της Ανατρεπτικής Παρέμβασης ΟΤΑ Μεσσηνίας και της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών. Η δίωξη της είναι σαφώς πολιτική και στοχεύει στη συνδικαλιστική και πολιτική της δράση εντός και εκτός του εργασιακού της χώρου.

Η δημοτική αρχή απομάκρυνε τη Ζωή Πετροπούλου από τη θέση της προϊσταμένης καθαριότητας και, επιστρατεύοντας εγκάθετους οι οποίοι κατέθεσαν αναφορές και μηνύσεις εναντίον της, διενεργεί εις βάρος της διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στην οποία καλείται να καταθέσει ανωμοτί, ως κατηγορούμενη, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. 

Ο λόγος είναι ότι η εργαζόμενη συνδικαλίστρια κατήγγειλε τη διαπιστωμένα παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον της περιοχής, την ενοικίαση απορριμματοφόρων σε άθλια κατάσταση από ιδιωτική εταιρεία και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που πρόσφατα οδήγησαν στον ακρωτηριασμό εποχιακής εργάτριας καθαριότητας. Είναι σαφές ότι η διοίκηση του Δήμου δεν μπορεί να ανεχτεί αμφισβήτηση στην πολιτική της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών, της σκανδαλώδους εμπλοκής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος και των βάρβαρων εργασιακών συνθηκών, στο πλαίσιο των οποίων οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι.

Ασφαλώς η δίωξη της Ζωής Πετροπούλου δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ένα ακόμα κρούσμα της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας, είτε ιδιωτικής είτε δημόσιας, σε μια περίοδο που ο μεγάλος «εθνικός» στόχος της ανάπτυξης είναι η περικοπή κάθε δημόσιας υπηρεσίας, η ιδιωτικοποίηση και η κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτή είναι η πολιτική των δήμων, της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, και για τον σκοπό αυτό θέλουν να ξεριζώσουν κάθε συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση.

Η τρομοκράτηση δεν θα περάσει. Απαιτούμε άμεση παύση των διώξεων εναντίον της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας Ζωής Πετροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου