Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δευτέρα 17/10 Στις 6μμ Συγκέντρωση Στα Προπύλαια & Πορεία Στο Σύνταγμα

Ανατρέπουμε τα νέα αντιλαϊκά σχέδια θεσμών - κυβέρνησης

Η επίθεση από την κυβέρνηση - την ΕΕ - το ΔΝΤ - το κεφάλαιο προς τους εργαζόμενους τον λαό και την νεολαία συνεχίζεται και κλιμακώνεται.. Μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν και στο πλα΄σιο της δεύτερης αξιολόγησης  ακολουθούν ο εργασιακός και ο συνδικαλιστικός νόμος, η ρύθμιση των ‘κόκκινων δανείων», την ίδια ώρα που αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με το πέρασμά της στο υπεραταμείο κάτω τον έλεγχο των δανειστών.. Η κυβέρνηση προωθεί την συνολική αντεργατική αναδιάρθρωση του κράτους ώστε να εξυπηρετηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να εμπορευματοποιηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, να προχωρήσει μια βαθιά ανατροπή στην εργασία και την παγίωση και καθιέρωση εργασιακής ζούγκλας.

Τώρα ήρθε η ώρα του αγώνα για να ανακόψουμε την επιβολή των μέτρων του Μνημονίου, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν.
Δεν περιμένουμε πότε θα «νομοθετήσει» εκ νέου η κυβέρνηση, ούτε περιμένουμε  τον εργοδοτικό, υποταγμένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό για να καλέσουν μια απεργία «ντουφεκιά» όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα.


Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων. Με κέντρο τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, τις αγωνιστικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές, τον κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για να σταματήσει  και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με κοινή δράση,  μαζικό και μάχιμο συντονισμό.  Με μαχητικής μορφές σε όλα τα μέτωπα. Για μια νέα αγωνιστική νικηφόρα πορεία για τους εργαζόμενους με πρώτο μαζικό απεργιακό σταθμό την κήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 10 Νοέμβρη.
Βάζουμε μπροστά   τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.  Να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας και της λαϊκής περιουσίας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη συνεχή φτωχοποίηση.

Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματα και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των ευρωμνημονίων.  Προϋποθέτουν την σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της ΕΕ και των δημοσιονομικών ευρωσυμφώνων, τον απεγκλωβισμό από την θηλειά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο. Με κινητοποιήσεις κάθε μορφής στους χώρους δουλειάς και στη γειτονιά με επιδίωξη  ένα νέο κύμα αντίστασης και ανατροπής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου