Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018

Όλοι στις ταξικές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη
Αθήνα, Μουσείο, 10.30 π.μ.  
Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 11.00 π.μ. και σε πολλές άλλες πόλεις

132 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εργατική εξέγερση του Σικάγου και η εργατική τάξη οφείλει να αναμετρηθεί περισσότερο από ποτέ άλλοτε με το ιστορικό ερώτημα «Κοινωνική Χειραφέτηση και Κομμουνισμός ή Υποδούλωση, Πόλεμος και Καπιταλιστική Βαρβαρότητα».
Γιατί ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει την ανθρωπότητα ολόκληρη αντιμέτωπη με την νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου κατά της εργατικής τάξης και των λαών. Πόλεμος, υπερεκμετάλλευση, ακραίοι ανταγωνισμοί και μάχες συμφερόντων, ολοκληρωτισμός, νεοφασισμός και κράτη έκτακτης ανάγκης. Από τη μια η καθολική επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και, ταυτόχρονα, ο κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης, μαζί με φασισμό και ρατσισμό, συνθέτουν την εικόνα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας που σπαρασσόμενος από την κρίση του, γίνεται ακραία επιθετικός!

Βρισκόμαστε στην 10η χρονιά μετά το ξέσπασμα της πιο βαθιάς συστημικής κρίσης και στην 8η χρονιά των μνημονίων. Ο καπιταλισμός σοδομεί χωρίς λεκτικές κοσμιότητες. Το μακιαβελικό σχέδιο που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με την αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Χρυσή Αυγή, απαιτεί οι μισοί να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι με γλίσχρες αποδοχές. Το φονικό πρόγραμμά του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι αέναο!!!

Ο μινώταυρος της καπιταλιστικής κερδοφορίας τρέφεται με τη σάρκα των νέων αγοριών και κοριτσιών, που η εργασιακή αθλιότητα γίνεται το μέλλον τους. Τα αποτελέσματα της αέναης καταβύθισης φαίνονται ήδη. Η κυβέρνηση διαλέγει πόσοι φτωχοί θα πεθάνουν στα πεζοδρόμια και πόσοι θα λαθροβιούν στα δημοτικά καταλύματα! Και η τρόικα ζητά κάθε φορά την κεφαλή των εργαζόμενων επί πίνακι! Γιατί το κεφάλαιο παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει απέναντι στην κρίση του! Ο καπιταλισμός αγωνίζεται να ανασυγκροτηθεί με μέτρα όχι απλώς οικονομικού χαρακτήρα, αλλά με μέτρα βαθιάς αναδιαρθωτικής τομής! Γι’ αυτό δε βρισκόμαστε αντιμέτωποι απλώς με λιτότητα, αλλά με δραματική μετάλλαξη -σε ποιότητα, ποσότητα και βάθος- όλου του μεταπολεμικού κράτους! Το σύστημα δίνει αγώνα ζωής και θανάτου! Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλώς μια βαθιά ταξική κυβέρνηση, είναι η κυβέρνηση που ανέλαβε αυτή την περίοδο εργολαβικά να ανασυγκροτήσει τον ελληνικό καπιταλιστικό σχηματισμό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο Αρμαγεδώνας είναι μπροστά μας! Αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε να περάσει ότι δεν κατόρθωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός όμως, δεν είναι μόνο κρίση. Είναι και ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη λέει «δίκαιη». Η ΝΔ «επιχειρηματική». Όπως κι αν την ονομάζουν, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη! Ακόμα και η ελάχιστη μείωση της ανεργίας συνοδεύεται από στρατιές μαύρης εργασίας, δουλοκτησίας στους εργολάβους, ατομικών συμβάσεων των 300 ευρώ, 7-ήμερης και 14-ωρης εξόντωσης χωρίς ασφάλιση, για ένα κομμάτι ψωμί! Ακόμα και ένα ευρώ αύξηση έχει το ισοδύναμο της φορολεηλασίας! Η ελάχιστη ιδιωτική επένδυση έχει το προαπαιτούμενο της εγγυημένης κερδοφορίας κατά 300% για τον κεφαλαιούχο! Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, η έξοδος από τα μνημόνια που υπόσχονται, έχει ως καύσιμη ύλη την πιο ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων και της νεολαίας! Τα αιματηρά πλεονάσματα και τα ήδη ψηφισμένα μέτρα είναι η απόδειξη!

Σε ρόλο ανοιχτής και ξεδιάντροπής απεργοσπασίας ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Είναι αυτοί που συμμετέχουν, εδώ και χρόνια, στους κοινωνικούς διαλόγους στους οποίους συζητούν και συμφωνούν πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
Αντιπαλεύουμε τα εμπόδια που υψώνει ο εργοδοτικός συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο με τα εργατικά συμφέροντα, βαθαίνουν όλο και περισσότερο την πρόσδεσή τους στην αστική πολιτική και το κράτος, τον «εταιρισμό» με τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο! Τελευταίο και ηχηρό επεισόδιο αυτής της πρόσδεσης, η «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», με την οποία επιδιώκουν να βάλουν την εργατική τάξη να διεκδικεί μαχητικά τα αιτήματα του ΣΕΒ και του κεφαλαίου! Αυτοί που δεν έβαλαν ούτε μια ώρα απεργία όταν καταργούνταν το δικαίωμα της απεργίας, θέλουν να βάλουν την εργατική τάξη κάτω από τις εξέδρες των εργοδοτών να κουνάει τα σημαιάκια της πολιτικής τους και να φωνάζει τα συνθήματά τους για επιχειρηματικότητα, παραγωγική ανασυγκρότηση κι ανταγωνιστικότητα!

Αντλούμε την αισιοδοξία μας από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στον τόπο μας και σε ολόκληρο τον κόσμο! Από τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών και της νεολαίας της ελαστασφάλειας στη χώρα μας, στον εξεγερτικό Γαλλικό Μάη, στη μάχη της νεολαίας στην Αμερική, στους αγώνες των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι τον απελευθερωτικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και των λαών της Τουρκίας, αγωνιζόμαστε για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος, για να δημιουργηθούν οι όροι της αντεπίθεσης, για την ανατροπή και ήττα της κυρίαρχης πολιτικής του κεφαλαίου στην Ελλάδα και στον κόσμο. Για ένα πολιτικό εργατικό κίνημα, που απαιτώντας την αποτροπή της βάρβαρης επιδρομής θα ξαναγράφει στις σημαίες του τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ένα εργατικό κίνημα, που θα μπορέσει να αμφισβητήσει την παντοδυναμία τους. Θα μπορεί να αλλάζει το συσχετισμό δύναμης και να ξανακάνει την ιστορία της κοινωνικής χειραφέτησης και των μεγάλων απελευθερωτικών οραμάτων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, δύναμη στα χέρια των εργαζομένων.

Γιατί όσο γύρω ο πλούτος θα επιβιώνει, όσο θα υπάρχει παλάτι που θα ρίχνει βαριά σκιά στην καλύβα, η ρήξη θα σιγοψιθυρίζεται στα στόματα. Οι κομμουνιστές θα είμαστε εδώ για να κάνουμε το τραγούδι, εμβατήριο που θα συνεπαίρνει τις καρδιές και θα καθοδηγεί πράξεις αγώνα και ελπίδας. Ξανά και πάλι στην ιστορία της ανατροπής, της κοινωνικής και κομμουνιστικής απελευθέρωσης.  
  • Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
  • Εργατικός – λαϊκός αγώνας για την αποτροπή του πολέμου
  • Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, με διεθνιστική αντικαπιταλιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ιμπεριαλισμού-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων
  • Για την Ειρήνη των λαών ενάντια στα ματωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων αρπακτικών.
  • Για την κομμουνιστική απελευθέρωση
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Μάης 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου