Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Το Φασιστικό Πογκρόμ Στη Λέσβο

Το φασιστικό πογκρόμ στη Λέσβο δείχνει τον κίνδυνο

 

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ



Το βράδυ της Κυριακής 22/4 και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/4 τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε άλλο ένα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο. Οι φασίστες της ΧΑ κραυγάζοντας «κάψτε τους ζωντανούς» επιτίθονταν με κάθε μέσο (εκτοξεύοντας πέτρες, μολότoφ, μπάζα, φωτοβολίδες κ.α.) σε πρόσφυγες και μετανάστες. Η συμβολή της αστυνομίας ήταν πραγματικά τεράστια! Μόνο που για άλλη μια φορά έδειξε τον πραγματικό της ρόλο, αφού όχι μόνο δεν προχώρησε σε ούτε 1 σύλληψη φασίστα(!!!), παρότι αυτοί προκάλεσαν τις επιθέσεις και τρομερές καταστροφές, αλλά χτύπησε πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους αγωνιστές που είχαν πάει για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, συλλαμβάνοντας 120 πρόσφυγες και μετανάστες και 2 αλληλέγγυους αγωνιστές. Επίσης, δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις επιθέσεις αυτές. Στο πλευρό των φασιστών και της αστυνομίες στάθηκαν για ακόμα μια φορά τα κανάλια που μιλούσαν για «εγκληματίες» μετανάστες και για «πολίτες» που απλά διαμαρτύρονταν.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς από την Τρίτη 17/4 για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, όπου κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ τους έχουν καταδικάσει να ζουν. Κλειστά σύνορα, βύθιση των καραβιών τους από το ΝΑΤΟ, FRONTEX στα σύνορα, δουλέμποροι και αφεντικά  που τους εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί και εγκλεισμός σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης: αυτή είναι η αντιμετώπιση των κολασμένων της γης από το καπιταλιστικό/ιμπεριαλιστικό σύστημα, το ίδιο που τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους, που τους σπρώχνει στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, που βομβαρδίζει και βυθίζει στο χάος τόσες περιοχές του πλανήτη.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να επανέλθουν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό με αυτές τις επιθέσεις. Οι επιθέσεις τους δεν στρέφονται ούτε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ούτε ενάντια στην οικονομική και πολιτική ελίτ, όπως οι ίδιοι διατείνονται. Αντίθετα στρέφονται ενάντια στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Επαναφέρει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης πιο ισχυρό από ποτέ! Ξεπλένει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής κάνοντας φιέστες μαζί τους στα νησιά και επιτρέπει στις συμμορίες των ΜΑΤ να κάνουν από κοινού πογκρόμ με την ΧΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τέλος χρησιμοποιεί την ταξική αστική δικαιοσύνη για να αφήσει κάθε φασίστα, μνημονιακό πολιτικό και έμπορο ναρκωτικών  εκτός φυλακής, ενώ καταδικάζει σε εξοντωτικές ποινές αγωνιστές, συνδικαλιστές και όχι μόνο (π.χ. Ηριάννα και Περικλή, Τ. Θεοφίλου).

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις επιθέσεις–πογκρόμ των φασιστών σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. 

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από αγώνες και με την αυτοοργάνωσή μας να τσακίσουμε τους φασίστες της ΧΑ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, παλεύοντας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας. Να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να υψώσει κεφάλι. Να παλέψουμε για την συντριβή του απάνθρωπου  μνημονιακού καθεστώτος και της ΕΕ ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μετανάστες και ντόπιοι να αγωνιστούμε μαζί για τα δικαιώματά μας.

  • Αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες – Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη και οργανωμένη διέλευση, με παροχή εγγράφων σε όλους – Δικαίωμα στο άσυλο χωρίς εξοντωτικές προϋποθέσεις και «επαναπροωθήσεις»–απελάσεις
  • Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Δημιουργία αξιοπρεπών δομών υποδοχής και διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες
  • Να καταργηθεί κάθε ρατσιστική συμφωνία και νομοθεσία μεταξύ Ελλάδας–ΕΕ–Τουρκίας
  • Έξω το ΝΑΤΟ από  το Αιγαίο και η FRONTEX από τον Έβρο. Στοπ στις επεμβάσεις και πολέμους των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ στη Συρία και όλη την περιοχή. Καμία ελληνική βοήθεια και συμμετοχή, να κλείσουν οι βάσεις, ούτε ένα ευρώ για νέους εξοπλισμούς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου