Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΕΕΚ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017: 44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

TO ΠOΛYTEXNEIO HTAN H APXH!

ΨΩMI - ΔOYΛEIΆ - EΛEYΘEPIA

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


44 χρόνια μετά το Νοέμβρη του ’73, η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζει το δρόμο του αγώνα στην εργατική τάξη, τη νεολαία, το φτωχό λαό. Δεκαετίες οι καπιταλιστές προσπαθούν να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε ένα άκακο εικόνισμα για να θολώσουν τη μνήμη του λαού, για να ξορκίσουν νέες εξεγέρσεις και νέες επαναστάσεις.

Το Πολυτεχνείο ήταν εξέγερση για την ανατροπή της αμερικανοκίνητης Χούντας, τη συντριβή του ιμπεριαλισμού και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ένας αγώνας που δεν μπορούσε να δικαιωθεί χωρίς την ανατροπή του καπιταλισμού.

Το Πολυτεχνείο δεν χωράει στα μουσεία τους! Το αίμα του Νοέμβρη ζητάει δικαίωση μέσα από την ασυμφιλίωτη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα σχέδια για νέα πολεμικά σφαγεία στην περιοχή μας και ολόκληρο τον κόσμο, ενάντια στην εξαθλίωση και την αναξιοπρέπεια, ενάντια στο κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το φασισμό.

ΘANATOΣ ΣTO ΦAΣIΣMO KAI TON IMΠEPIAΛIΣMO
ΛEYTEPIA ΣTO ΛAO!
Να τελειώνουμε την ψευτοαριστερή κυβέρνηση! Ο Τσίπρας δίνει τα χέρια με τον ακροδεξιό τέρας του Λευκού Οίκου, τον Ντόναλντ Τραμπ. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του 3ου Μνημονίου κοινωνικής καταστροφής, υποκλίνεται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και φιλοδοξεί να αναλάβει το ρόλο του τραμπούκου ενάντια στους λαούς  της ΝΑ Μεσογείου, δίπλα στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Όχι μόνο συκοφαντούν σε κάθε τους βήμα την αριστερά και προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών της που έδωσαν τη ζωή τους αντιπαλεύοντας τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.

Απειλούν να εμπλέξουν τον, εξαθλιωμένο από τη φτώχεια, λαό αυτής της χώρας σε πολεμικές συρράξεις σε μια περιοχή του κόσμου που μυρίζει μπαρούτι.

Πετσοκόψανε μισθούς και συντάξεις! Μας πετάξανε μαζικά στην ανεργία και την part-time σκλαβιά της ελαστικής εργασίας! Διέλυσαν την Παιδεία και την Υγεία! Δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα τους! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

Ο εχθρός είναι στη δική μας χώρα! Κόντρα στα ψέματα του Τσίπρα για νέα “success story” και την περίφημη έξοδο από τα Μνημόνια γνωρίζουμε πως έχουν ήδη ψηφίσει και αποφασίσει να πετσοκόψουν ξανά τις συντάξεις στις αρχές του 2019, να επιβάλουν τη φορομπηχτική τους πολιτική και στους πιο φτωχούς των φτωχών το 2020, και να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή να αρπάξουν τα σπίτια του κοσμάκη. Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης που ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν σημαίνει απαγόρευση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία. Η κύρια απειλή για τη ζωή μας βρίσκεται εντός των συνόρων, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το καπιταλιστικό σύστημα που εκπροσωπεί και θέλει να φορτώσει στις πλάτες μας τη χρεοκοπία του!

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις της 17ης του Νοέμβρη! Μαζικά στο δρόμο μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση και να κλείσουμε το δρόμο στην επάνοδο του Κούλη Μητσοτάκη και της αντικομουνιστικής Δεξιάς. Μόνο η εργατική τάξη επικεφαλής όλων των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων μαζών μπορεί να δώσει μια διέξοδο από τα Μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια και τον πόλεμο.

100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 γιορτάζουμε το μεγάλο κόκκινο άστρο που ανέτειλε πάνω από την ανθρωπότητα με την πρώτη νικηφόρα έφοδο της εργατικής τάξης στον ουρανό. Γνωρίζουμε ότι μόνο η εργατική τάξη και η νικηφόρα της επανάσταση μπόρεσε να επιβάλει την ειρήνη με τη νίκη των σοβιέτ, την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη. Η ιμπεριαλιστική απομόνωση του πρώτου εργατικού κράτους γέννησε τη σταλινική γάγγραινα που έπνιξε την επανάσταση και οδήγησε στις καταρρεύσεις του ’90-’91. Η παγκόσμια νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης είναι αναγκαία και επείγουσα σήμερα γιατί μόνο ο κομμουνισμός μπορεί να βάλει τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ο προλεταριακός διεθνισμός πρέπει να τσακίσει τον ιμπεριαλισμό και τη φασιστική πανούκλα.
Ενάντια στο ρεαλισμό της φρίκης δίχως τέλος απαντάμε πως «η επανάσταση είναι η μόνη ρεαλιστική λύση».

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: 17/11 3μμ, πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ: "100 χρόνια από τον Οκτώβρη-Η ώρα της Διεθνούς!", 20/11 7μμ, ΝΟΜΙΚΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου