Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Οι Πολιτικοί Πρόσφυγες Από Την Τουρκία Δεν Είναι "Τρομοκράτες"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μια μέρα μετά την δικαιολόγηση της πώλησης πυρομαχικών στο κράτος-τρομοκράτη της Σαουδικής Αραβίας ως «συμφέρουσας για το ελληνικό δημόσιο» (!), μια μέρα μετά την ανακοίνωση στη Βουλή ότι «ανήκουμε στον ίδιο άξονα με τη Σαουδική Αραβία», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε μια άθλια ενέργεια: την προσαγωγή 9 ατόμων τούρκικης και κούρδικης καταγωγής από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, για να προχωρήσει η επίσκεψή του Ερντογάν στην Αθήνα.

Δεν φτάνει που μπούκαραν σε σπίτια πολιτικών προσφύγων, αλλά επιπλέον διοχέτευσαν στον τύπο «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες προκειται για επικίνδυνους τρομοκράτες, με… ύποπτα υλικά σε βάζα (που ακόμη εξετάζονται βέβαια) και διάφορες άλλες δήθεν «ενδείξεις». Όχι μόνο τους προήγαγαν, αλλά φροντίζουν μέσω "διαρροών" να συκοφαντήσουν τους πολιτικούς πρόσφυγες παρουσιάζοντάς τους ως «κινδύνους» για τον ελληνικό λαό.


Πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες που έχουν φύγει για να γλιτώσουν από την "ασφαλή χώρα" του Ερντογάν, που βασανίζει, φυλακίζει, δολοφονεί όποιον αντιστέκεται! Όποιος αντιστέκεται στο ολοκληρωτικό και πολεμοκάπηλο καθεστώς Ερντογάν δεν είναι «τρομοκρατική οργάνωση». Οι αντιιμπεριαλιστές και αντιφασίστες δεν είναι "τρομοκράτες". Αντιμετωπίζονται ως «τρομοκρατική οργάνωση» μόνο από τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τους συνεργάτες τους, όχι από τον τούρκικο ούτε από τον ελληνικό λαό.


Είναι ακόμα ένα βήμα στην κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε απαιτήσεων έχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Συναγωνίζεται επάξια την εποχή παράδοσης του Οτσαλάν από τους εγκληματίες Σημίτη και Πάγκαλο. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσδένει τη χώρα στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου, αδιαφορώντας όχι μόνο για την αδικία, τον πόλεμο και την προσφυγιά που αυτός ο άξονας σπέρνει στην περιοχή, αδιαφορώντας για τα φασιστικά καθεστώτα που στηρίζει, αδιαφορώντας για τους πραγματικούς κινδύνους στους οποίους εκθέτει τον εργαζόμενο λαό με τέτοιες ενέργειες!

Η ίδια η επίσκεψη Ερντογάν, προωθήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη Τσίπρα στον Τραμπ και εντάσσεται στις αμερικάνικες πιέσεις για την ευθυγράμμιση της τούρκικης ολιγαρχίας με τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, των οποίων η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί ως μεσάζοντας .

Παράλληλα συνεχίζεται επικίνδυνος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων για την μοιρασιά των ενεργειακών πηγών και των δρόμων στην περιοχή, η κλιμάκωση των πολεμικών εξοπλισμών και η ένταση των κινδύνων παράλληλα με την αγαστή συμφωνία και συνεργασία τους στο "προσφυγικό" ή στις "αντιτρομοκρατικές" εκστρατείες του ιμπεριαλισμού.

Μόνη λύση είναι η διεθνιστική πάλη των λαών και η αλληλεγγύη στους αγώνες του τούρκικου λαού ενάντια στη κυβέρνηση Ερντογάν. Και στις δύο πλευρές του Αιγαίου εχθρός μας είναι οι κυβερνήσεις, οι άρχουσες τάξεις και ο ιμπεριαλισμός.
 
Να καταργηθεί η απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την όποια εφαρμόζει κατά γράμμα η χώρα μας, με άμεσες συνέπειες τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στα νησιά και στην ενδοχώρα, την μη χορήγηση ασύλου και τα κλειστά σύνορα.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 πολιτικοί πρόσφυγες.
 
Καμία συνεργασία της χώρας με τα δικτατορικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
 
Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους πολέμους που προκαλούν στην περιοχή.
 
Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ
 
Αγώνας τώρα για ειρήνη μεταξύ των λαών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου