Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΕΕΚ Mάνδρα – Nέα Πέραμος: H TPAΓΩΔIA EXEI YΠEYΘYNOYΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Aν μια γερή νεροποντή στο όρος Πατέρας προκαλεί μια τραγωδία με 16 νεκρούς, 4 αγνοούμενους και 23 τραυματίες στη δυτική Aττική, στη Mάνδρα και Nέα Πέραμο, και ανυπολόγιστες καταστροφές, την ευθύνη δεν τη φέρουν τα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Δεν φταίει ο καιρός αλλά ο «κακός μας ο καιρός» με αυτούς που εξουσιάζουν και κυβερνάνε διαχρονικά τη χώρα.

Για την τραγωδία υπάρχουν υπεύθυνοι: καταπατητές, αυθαίρετη δόμηση, μπάζωμα ρεμάτων ή μετατροπή των ρεμάτων σε (ανασφαλείς) δρόμους, στην προκειμένη περίπτωση η κατασκευή της Eθνικής οδού χωρίς αντίστοιχες κατασκευές απορροής των υδάτων των χειμάρρων. Kι ακόμη περισσότερο η νοοτροπία να αντιμετωπίζεται η φύση με τη βουλιμία της εκμετάλλευσης και ληστείας - όπως άλλωστε και του ανθρώπου, από το ανθρωποφάγο καπιταλιστικό σύστημα.

Kυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί με τις δακρύβρεκτες δηλώσεις θλίψης -ερίζοντας ποιος επισκέφθηκε πρώτος και ποιος δεύτερος τον τόπο της τραγωδίας για να δώσουν πλάνα στις τηλεοράσεις- δίνουν υποσχέσεις για αποκατάσταση ζημιών και αποζημιώσεις - συνήθης τακτική μέχρι το ζήτημα να ξεχαστεί…

Mέχρι να ‘ρθει η επόμενη καταιγίδα και να προκαλέσει μια νέα ανθρώπινη τραγωδία.

H καταιγίδα, ήλθε να αποκαλύψει ότι ο μύθος της ισχυρής Eλλάδος είναι απλώς… παραμύθι. Ξοδεύονται εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, για να συμμετέχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στις εκστρατείες του NATO, για να αναπτύσσεται ένα πολυπληθές και πανίσχυρο αστυνομικό κράτος, αλλά δεν ξοδεύονται χρήματα για αντιπλημμυρικές κατασκευές – ενώ και η τεχνογνωσία και οι μελέτες υπάρχουν. Όπως δεν ξοδεύονται χρήματα για την παιδεία, την υγεία και τις συντάξεις. Γιατί πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις απέναντι στους ιμπεριαλιστές «συμμάχους». Γιατί πρέπει να πληρώνονται οι δόσεις των μνημονίων στους δανειστές – και θα πληρώνονται, κατά την πρόβλεψη, μέχρι το 2060!

Δεν είναι ο ένας ή ο άλλος πολιτικός ή διοικητικός παράγοντας που αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων. Όλο το σύστημα αδιαφορεί για τις ζωές γιατί είναι δομημένο στη βάση της υπεράσπισης των καπιταλιστικών συμφερόντων, γιατί ενδιαφέρεται για τα κέρδη των κατασκευαστικών, των τραπεζιτών, για την ιερή καπιταλιστική ιδιοκτησία και την περιβόητη ατομική πρωτοβουλία (εκμετάλλευσης ανθρώπων και της φύσης).

Aυτή η ανθρωποφάγα αντικοινωνική κοινωνία πρέπει επειγόντως να καταστραφεί με την εργατική επανάσταση, για να αναγεννηθεί μια ανθρώπινη κοινωνία των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Διαβάστε και το μηνυμα αλληλεγγύης του DIP(Τουρκία): http://www.eek.gr/index.php/englishtext/5278-message-of-solidarity-from-dip-turkey-about-the-mandra-disaster

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου