Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Υπόλογη Για Την Πώληση Πυρομαχικών Στη Σαουδική Αραβία

Η υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα με πολλές διαστάσεις και αποκαλύπτει το πόσο πρόθυμη είναι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να κάνει τον καλύτερο σύμμαχο για κάθε πολεμικό σχεδιασμό στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα. Η ΝΔ θα επικεντρωθεί στον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο και στο ρόλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στην προσπάθεια να επιβληθεί στην Σαουδική Αραβία ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για την είσπραξη της αμοιβής μεσολάβησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του αναμένεται να θυμίσει τις μίζες που έχουν διαχρονικά εισπραχτεί από τα εξοπλιστικά προγράμματα που συμφωνούσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Όλα τα παραπάνω –και ακόμη περισσότερα σκάνδαλα με μίζες και μεσάζοντες- ισχύουν για όλες τις πλευρές. Όμως το βασικό ζήτημα βρίσκεται αλλού: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει με αποτροπιασμό την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην πώληση όπλων στο πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το αιματοβαμμένο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Καθεστώς που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, πολλά από τα οποία είναι παιδιά. Καθεστώς που μεσολαβούσε για τον εξοπλισμό τον ΙSIS για να πνίξει την αραβική άνοιξη και στο εσωτερικό της χώρας του επιβάλλει στυγνή μεσαιωνική τρομοκρατία, με καθημερινά θύματα εκατοντάδες γυναίκες. Τα πυρομαχικά που θα πωλούνταν ήταν λίγο πριν την ημερομηνία λήξης τους, που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούνταν αμέσως στην γενοκτονία του λαού της Υεμένης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη! Σε αυτό το καθεστώς προσπάθησε να πουλήσει  πυρομαχικά η κυβέρνηση δικαιολογώντας την πράξη της ως «ενταγμένη στις αποφάσεις» των ΗΠΑ (!).

Δεν πρόκειται για «θέμα Καμμένου», πρόκειται για πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απόφαση εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, όπου συμμετέχει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής! Ο ίδιος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδς του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε την πώληση όπλων με το κυνικό επιχείρημα ότι ούτως ή άλλως ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη θα συνεχιστεί, είτε η Ελλάδα πουλήσει πυρομαχικά είτε όχι. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν έτοιμη να βάψει τα χέρια της με αίμα αμάχων στην Υεμένη! Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που απροκάλυπτα και με κάθε ευκαιρία δηλώνει υποταγή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και, διά στόματος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, δηλώνει απροκάλυπτα ότι συμμετέχει με χαρά στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτος.

Το γεγονός ότι η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, που σχετίζονται ευθέως με τον αγαπημένο επιχειρηματία της κυβέρνησης, Ιβάν Σαββίδη, απλώς αποδεικνύει την κατρακύλα του πολιτικού προσωπικού της συγκυβέρνησης και προσωπικά του Π. Καμμένου, που ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει τον θάνατο αμάχων στην Υεμένη για να εξυπηρετήσει και τους «ημέτερους» επιχειρηματίες.

Όχι στο όνομά μας!

Οι ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν πρόκληση για κάθε δημοκράτη πολίτη.
Απέναντι σε αυτήν την πρόκληση, που αναδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική αλλά και ηθική κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι επείγουσα ανάγκη η ανάπτυξη του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού κινήματος, της μόνης δύναμης που μπορεί να μπει φραγμός στα σχέδια τους.

Καμία πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία
Καμία συνεργασία της χώρας με τα δικτατορικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους πολέμους που προκαλούν στην περιοχή.
Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ
Αγώνας τώρα για ειρήνη μεταξύ των λαών της Μεσογείου κι της Μέσης Ανατολής.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου