Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΕΕΚ Ο Βασικός Εχθρός Είναι Στην Ίδια Μας Τη Χώρα.

Πέρασαν 21 χρόνια από τότε που βρεθήκαμε πολύ κοντά στο πολεμικό ματοκύλισμα του ελληνικού και του τουρκικού λαού, με αφορμή την αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας για την εθνικότητα της βραχονησίδας Ίμια.
 
Ήταν άλλο ένα επεισόδιο, στον εδώ και δεκαετίες ανταγωνισμό των αστικών τάξεων και των δύο χωρών, για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στην περιοχή, ποιος θα είναι ο καλύτερος εκφραστής των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων γενικά, των αμερικανικών ειδικά. Για τα πετρέλαια, για τις οικονομικές ζώνες, για τη θέση τους στην Ανατολικά Μεσόγειο ως "λοχαγοί" του ιμπεριαλισμού, και ιδιαίτερα για την επικράτηση στην ανοιχτή πληγή που λέγεται Κυπριακό.
 
Εκείνες τις μέρες, τρεις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν τα θύματα της πολεμικής " πρόβας". 
Αυτούς τους θανάτους αξιοποίησε η ναζιστική Χρυσή Αυγή για να κάνει την ισχνή παρουσία της τότε, στους δρόμους της Αθήνας, για να εμεταλευτεί τη λαική κατακραυγή.


21 χρόνια μετά, η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι και πάλι μια ωρολογιακή βόμβα, ως συνέπεια της καπιταλιστικής παρακμής και του χάους που προξενεί. Βαίνουμε στην οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, η παραπαίουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζει, σηκώνει τυχοδιωκτικά "λάβαρα" γιατις ΑΟΖ, ενώ ο σουλτάνος με τα πήλινα πόδια Ερντογάν, αντιμετωπίζοντας έναν εμφύλιο πόλεμο στις αρχές του, εξωτερικεύει με πολεμικές απειλές το πολιτικό του αδιέξοδο, και τη νέα τουρκική οικονομική κρίση.

Πρόσθετο μπαρούτι συσσωρεύεται, από τις αμερικανικές πολεμικές απειλές σε Ρωσία και Κίνα, με μια Ε.Ε σε αποσύνθεση. Είναι βέβαιο πως όλος ο πλανήτης, στην εποχή Τραμπ, προχωρεί σε ένα συνολικό αδιέξοδο. Η ταξική πολεμική κραυγή "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" δεν είναι μόνο ένα σύστημα, αλλά η επιλογή μονόδρομος που πρέπει να βαδίσουμε, όχι μόνο για την αποτροπή του πολέμου, αλλά για τη νίκη της ζωής. Στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.

- Ο βασικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα. Να ρίξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας, των μνημονίων από τα κάτω και τα αριστερά. Για την εργατική εξουσία.

- Κοινή διεθνιστική επαναστατική πάλη του ελληνικού και του τουρκικού εργατικού κινήματος. Μόνο αυτή μπορεί να ματαιώσει τους πολέμους, μόνο η επαναστατική ανατροπή των αφεντικών και των κυβερνήσεων και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, μπορεί να εξασφαλίσει ειρήνη. Για μια Κύπρο ενιαία σοσιαλιστική.

- Να χαλάσουμε τις φασιστικές φιέστες. Η μέρα αυτή να γίνει γιορτή διεθνισμού, προσφύγων, μεταναστών και ντόπιων κολασμένων. Είμαστε όλοι πρόσφυγες από τα όνειρά μας.

Εργατικές ομάδες αυτοάμυνας τώρα, για το τσάκισμα των φασιστών, για την προστασία της οργάνωσης των αγώνων μας από τις επιθέσεις του κράτους.

28/1/17
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου