Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Χαιρετισμός Γιάννη Τόλιου, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ, στη Συνδιάσκεψη του ΣΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Συνδιάσκεψης του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος» (ΣΕΚ) που συμμετέχει στο σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
 
«Η Συνδιάσκεψη σας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών συντρίβει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Ένα 4ο Μνημόνιο είναι «προ των πυλών» και μάλιστα ….αυτοχρηματοδοτούμενο με τη λεηλασία μισθών-συντάξεων. Αυτό που προβάλλει ως «ζωτική ανάγκη», είναι η ανάπτυξη ισχυρού κινήματος Αντίστασης και Ανατροπής των μνημονιακών μέτρων. Αντιστάσεις στο κοινωνικό πεδίο κατά της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, αντιστάσεις στις πρακτικές χειραγώγησης του λαού από τα κυρίαρχα media, αντιστάσεις στις άθλιες πρακτικές του ετερόκλητου μπλοκ των μηνονιακών κομμάτων και ειδικότερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μπροστά μας προβάλει με την αναγκαιότητα «φυσικού νόμου», η κοινή δράση και ο κοινός πολιτικός βηματισμός των αριστερών, ριζοσπαστικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων. Μια συσπειρωμένη Αριστερά εμπνέει, ενώ μια σπαρασσόμενη Αριστερά απωθεί. Υπάρχει πλούσια, θετική και αρνητική, εμπειρία, στο πεδίο των συνεργασιών στην Ελλάδα και διεθνώς. Η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι μια φερέγγυα συνεργασία απαιτεί τη σύγκλιση σε προγραμματικούς στόχους, στα πλαίσια ενός «μεταβατικού προγράμματος». Ήδη ο «κοινός τόπος» έχει αναδειχτεί από όλες τις οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Χρειάζεται επίσης σαφές πλαίσιο δεσμεύσεων και δίκαιος επιμερισμός των ωφελειών της συνεργασίας. Τέλος, χρειάζεται δυναμική και όχι στατική θεώρηση της στρατηγικής και τακτικής, με σύνδεση των άμεσων με τους μακροπρόθεσμους στόχους.

Η ΛΑΕ, γνωρίζει ότι, μεταξύ των οργανώσεων του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς υπάρχουν διαφορές. Ωστόσο σταθερά απευθύνεται προς όλους, με βάση τις κοινές επίσημες θέσεις, για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου «μετώπου» και κοινό βηματισμό σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Επίσης θεωρεί εφικτή μια προωθημένη συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί δυνατή και επιτακτικά αναγκαία, μια εκλογική συνεργασία, στη βάση μιας δέσμης ριζοσπαστικών μέτρων και συνακόλουθων φερέγγυων δεσμεύσεων.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Μπορούμε να βαδίσουμε μαζί τους αγωνιστικούς δρόμους, να χτίσουμε την εναλλακτική προοπτική, για νικηφόρα πορεία προς το …«ιστορικό αναγκαίο». Την ανατροπή των Μνημονίων, την ανατροπή των κυρίαρχων καπιταλιστικών σχέσεων και άνοιγμα του δρόμου στη σοσιαλιστική προοπτική.!

Ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχίας στις εργασίες της Συνδιάσκεψη σας.

Το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ε.

24.2.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου