Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ο Δασικός Πλούτος Γίνεται Στάχτη. Σταματήστε Τους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας και της περιουσίας των πολιτών, συνεχίζεται αμείωτη με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους αρμόδιους φορείς να παρακολουθούν το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών, ως απλοί θεατές και να προσπαθούν απλώς να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλον ή να αποδίδουν τις πυρκαγιές σε φαντασιακά «οργανωμένα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας».

Παραβλέπουν σκοπίμως τις τεράστιες συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, με την μείωση της χρηματοδότησης για έργα προστασίας του δασικού πλούτου, την έλλειψη εξοπλισμού και την υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Η αυτοθυσία των πυροσβεστών μας, δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει από μόνη της τις τραγικές ελλείψεις και την ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης από τους πολιτικά και θεσμικά υπευθύνους.

Τα φυσικά φαινόμενα (ενισχυμένοι άνεμοι) υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, απολύτως αναγκαία όμως είναι η πρόληψη και η έγκαιρη προετοιμασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την τεράστια οικολογική καταστροφή και ζητάει την επίρριψη ευθυνών στους αρμοδίους και την άμεση λήψη μέτρων πυροπροστασίας.

Το γραφείο τύπου
14/08/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου