Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21/9 υπερασπιζόμαστε τους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 9 π.μ.,στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης υπερασπιζόμαστε τους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, σύρονται ξανά δικαστήρια πενήντα επτά από τους συνολικά 450 «κατηγορούμενους» αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια της μνημονιακής της ενσωμάτωσης, αφήνει έκθετους τους αγωνιστές κατά της εξόρυξης – οι οποίοι υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια και υφίστανται ακόμη την αστυνομική βία και τρομοκρατία – να οδηγηθούν στα δικαστήρια, με κίνδυνο να καταδικαστούν, επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα ΟΛΩΝ μας στη ζωή.

Συμπαρατασσόμενη πια με τα συμφέροντα της Eldorado Gold, όπως και με τα γενικότερα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, παρά τους κατά καιρούς ανέξοδους λεονταρισμούς της, όχι μόνον αφήνει ανενόχλητη την εταιρεία να καταστρέφει το περιβάλλον και να σκοτώνει και τις μελλοντικές γενιές της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνον εξακολουθεί να δίνει άδειες για τη λειτουργία της, αλλά ξεπλένει τα «αμαρτήματά» της, σύροντας στα δικαστήρια όσους τόλμησαν και τολμούν να υψώσουν το παράστημά τους απέναντί της. Ξεχνώντας παντελώς, ότι βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ήταν το κλείσιμο της Eldorado Gold στις Σκουριές.

Καμιά αυταπάτη πια δεν πρέπει να έχουν οι αγωνιστές και οι κάτοικοι της περιοχής, ότι αυτή η κυβέρνηση θα αντισταθεί στην ElDorado, και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά μας στη ζωή, την προστασία του περιβάλλοντος, και πολύ περισσότερο τους διωκόμενους δικαστικά.
 
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τα μέλη της και όλους τους συμπολίτες μας την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 9.00΄ το πρωί μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στους αγωνιστές που δικάζονται, και ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και πάλης απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τις ζωές μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου