Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΚΔΕ : Έξω οι χρυσοθήρες της Eldorado – Αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών: Όλοι στο συλλαλητήριο, Τρίτη 19/9, 18:00, Καμάρα

Πριν μια εβδομάδα η Eldorado Gold απείλησε για πολλοστή φορά ότι θα φύγει από την χώρα, αν δεν τους δοθούν οι άδειες για τη συνέχιση της εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής. Σύσσωμη η αντιπολίτευση με προεξέχουσα τη ΝΔ και όλα τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αναπαράγουν ολημερίς τη «συμφορά» που μας βρήκε από την αποχώρηση της υποτιθέμενης «μεγάλης επένδυσης».

Μια «επένδυση» η οποία αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο πολιτικό, οικονομικό, νομικό, μα πάνω από όλα περιβαλλοντολογικό, εφόσον οι καταστροφικές του συνέπειες είναι ήδη ορατές στη γύρω περιοχή κι όχι μόνο (αποψίλωση αρχέγονου δάσους, υψηλές ποσότητες αρσενικού στο νερό κτλ). Παράλληλα λόγω παντελούς έλλειψης κανόνων ασφαλείας συνεχίζονται τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα (τελευταίο θύμα στις 28/8, σκοτώθηκε 46χρονος υλοτόμος). Κι όλα αυτά πριν αρχίσουν οι εξορύξεις που θα σπείρουν κυριολεκτικά τον καρκίνο και το θάνατο όχι μόνο στη περιοχή αλλά σε όλη τη Β. Ελλάδα, με μεταφορά καρκινογόνου σκόνης (3.116 τόνοι /ώρα!).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταθάκης έσπευσε να χορηγήσει δύο άδειες για την εξόρυξη στην Ολυμπιάδα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παρά τα όσα αντίθετα διαδίδουν, θα κάνουν δώρο στην εταιρεία και τις υπόλοιπες άδειες στις Σκουριές, μέσω της λεγόμενης διαιτησίας, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει καταθέσει περιβαλλοντολογικές μελέτες!

Ο μνημονιακός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται αμείωτος. Εφαρμόζουν όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις χωρίς δισταγμό, ενώ οι «αριστερές» κορώνες δεν πείθουν πλέον ούτε τους πιο αφελείς. Μετά το τέταρτο μνημόνιο που μας φόρτωσαν πριν λίγους μήνες, μέχρι το Νοέμβρη θα υπογράψουν ακόμη 95 προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης με πιο σημαντικό την αλλαγή στο Εργασιακό/Συνδικαλιστικό Νόμο, που στόχο έχουν να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση.

Για να εφαρμόσουν όλα τα παραπάνω επανεξοπλίζουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης –όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις– για να καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες, την οργή και αγανάκτηση που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές! Έτσι στις 15/9 καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, 4 μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική για τη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ιερισσού το 2012. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια των κατάπτυστων αποφάσεων των δικαστηρίων (ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αποφάσεις Αρείου Πάγου κτλ).

Γι αυτό συνεχίζεται κι η δίκη των 450 κατοίκων της Χαλκιδικής που θα έχουν την ίδια και χειρότερη «τύχη» αν εμπιστευτούν τον απατεώνα Τσίπρα και τους ψεύτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνουν αυταπάτες ότι θα περιοριστεί η εξόρυξη και ότι θα πέσουν στα «μαλακά» οι κατηγορούμενοι αγωνιστές αν σταματήσουν τον αγώνα τους.

Ως εδώ! Να τους διώξουμε πριν μας ισοπεδώσουν!

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι όσο δεν παλεύουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση τα μνημόνια και τις πολιτικές τους θα αντιμετωπίζουμε τις ολέθριες συνέπειες: Φτώχεια, εξαθλίωση, εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες, καταδίκες αγωνιστών και την περιβαλλοντική καταστροφή (εξορύξεις Χαλκιδικής, οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό κα). Μόνο με το τσάκισμα των Μνημονίων στην πράξη, με αγώνες που θα φτάσουν ως την εγκαθίδρυση μιας επαναστατικής Κυβέρνησης των Εργαζομένων, που θα στηρίζεται στη δική μας αυτοοργάνωση και θα εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα και όχι αυτά των «επενδυτών» καπιταλιστών, μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτή την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου