Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΕΚ 5 Χρόνια Μετά Τη Δολοφονία Του Παύλου Φύσσα Από Τη Ναζιστική Χρυσή Αυγή

Ούτε στο Κερατσίνι

Ούτε στο Βερολίνο

Ούτε στη Ρώμη

Ούτε στο Παρίσι


Να φράξουμε το δρόμο στην άκρα δεξιά & το φασισμό!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!



Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο 34χρονος αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από οργανωμένο τάγμα εφόδου των ναζί της Χρυσής Αυγής.

5 χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τους ναζί στην Ελλάδα, αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την άνοδο του φασισμού και της άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι φασίστες επενδύουν στην κοινωνική απελπισία την οποία γεννά η κρίση του καπιταλισμού και η φτώχεια την οποία επιβάλουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Η εκτόξευση του ακροδεξιού AfD στη θέση του δεύτερου κόμματος στη Γερμανία, η συμμετοχή των φασιστών της Λίγκας του Βορρά στην κυβέρνηση της Ιταλίας, η εκλογική άνοδος της Λεπέν στη Γαλλία πρέπει να σημάνουν συναγερμό για το εργατικό κίνημα στην Ευρώπη. Η άνοδος του Τραμπ στο Λευκό Οίκο αποτελεί ήδη μια τεράστια απειλή για την ειρήνη στον κόσμο και πρωτίστως για τη ζωή και την ελευθερία της εργατικής τάξης στις ΗΠΑ.

Σήμερα στο στόχαστρο της άκρας Δεξιάς είναι οι πρόσφυγες, οι απόκληροι του πολέμου και της φτώχειας. Προσπαθούν να στρέψουν τους φτωχούς ενάντια σε άλλους φτωχούς που έχουν διαφορετική καταγωγή, χρώμα δέρματος ή θρησκεία, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ταξική πόλωση την οποία τροφοδοτεί η καπιταλιστική κρίση γεννά τους όρους μιας ανοιχτής πολιτικής αναμέτρησης και οι φασίστες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της καπιταλιστικής αντεπανάστασης για αυτήν ακριβώς τη μελλούμενη αναμέτρηση.

Υπεύθυνες για την άνοδο της άκρας δεξιάς είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ που επιβάλουν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα από περικοπές και διάλυση του κράτους πρόνοιας, μαζί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα η οποία διατυμπανίζει την έξοδο από τα Μνημόνια αλλά δεν δίνει πίσω το κλεμμένο από τα Μνημόνια εισόδημα των εργαζομένων. Υπεύθυνοι είναι αυτοί που χύνουν το δηλητήριο του εθνικισμού οργανώνοντας συλλαλητήρια για μια Μακεδονία μόνο ελληνική και προετοιμάζουν αυριανά πολεμικά σφαγεία.

Η πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής και η απελευθέρωση όλων των υπευθύνων για τα εγκλήματα του φασιστικού κόμματος υπογραμμίζουν πως το σύστημα γεννά το φασισμό και οι κυβερνήσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον υποθάλπουν και τον τροφοδοτούν με τις πολιτικές τους. Απαιτούμε και παλεύουμε για την καταδίκη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν μένουμε εκεί.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κλείσουν τους λογαριασμούς μας με τους φασίστες ούτε οι συγκυβερνώντες με την Παπακώστα που βαφτίζει τους πρόσφυγες “κατσαρίδες”, ούτε φυσικά μια κυβέρνηση της Δεξιάς με τους τσεκουροφόρους Βορίδηδες στην πρώτη γραμμή που θέλουν “να ξεμπερδεύουν μια για πάντα με την Αριστερά”.

Το εργατικό κίνημα και οι οργανώσεις του με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή πρέπει να παλέψουν για τη συντριβή του αυγού του φιδιού του ναζισμού και του φασισμού μέσα από ένα Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο.

Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο, φυλακή των λαών της, που αναπτύσσει στην αποσύνθεσή της τον εθνικισμό μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο στην κοινωνική απελπισία επιβάλλοντας ένα πρόγραμμα απαλλοτρίωσης των απαλλοτριωτών, μια σοσιαλιστική επαναστατική διέξοδο με την εργατική τάξη στο τιμόνι για το χτίσιμο μιας Κόκκινης Ευρώπης Σοσιαλιστικής και στέλνοντας τους φασίστες μια και καλή στον σκουπιδοτενεκέ της ανθρώπινης Ιστορίας χτίζοντας μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ταπείνωση, τάξεις και σύνορα, τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Όλοι και όλες στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη (Τρίτη) στις 5.30 μ.μ. στην οδό Παύλου Φύσσα 60!

Μακριά από το Κερατσίνι, έξω από τον χώρο και τον χρόνο (18/9) χάνεται το ιστορικό συμβάν και τροφοδοτείται η λήθη την οποία επιδιώκουν οι κυρίαρχοι.

Η 18η Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς της αντιφασιστικής πάλης, ημέρα μνήμης και αγώνα. Πρέπει να γίνει και μια ημέρα γιορτή της ελευθερίας και της αλληλεγγύης των από τα κάτω, πέρα από χώρα καταγωγής, φύλο ή φυλή.

O Παύλος Φύσσας Zει! Όλοι στην πάλη για ένα κόσμο ελευθερίας, ζωής και της αλληλεγγύης ενάντια στο ζόφο, το θάνατο και τη σκλαβιά.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 9/9/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου