Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Καταγγελία για την βεβήλωση μνημείου των νεολαίων του ΚΚΕ (μ-λ) στο Γράμμο

Ως νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλουμε την θρασύδειλη βεβήλωση του μνημείου που είχε τοποθετηθεί στον Γράμμο για να τιμήσει και να δοξάσει τους μαχητές του ΔΣΕ! Το συγκεκριμένο μνημείο είχε τοποθετηθεί κατά την διάρκεια του 3ήμερου οδοιπορικού των Νεολαίων του ΚΚΕ(μ-λ) στο Γράμμο (6-7-8 Ιουλίου 2018). Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πλακέτα ενόχλησε αρκετά εφόσον ερχόταν να πλαισιώσει την συνολικότερη κίνηση της νεολαίας μας να αποδώσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην εποποιία του ΔΣΕ, τους αγώνες, τις θυσίες και τον ηρωισμό του λαού εκείνη την περίοδο αλλά και τον χαρακτήρα του τότε επαναστατικού ΚΚΕ.


Τέτοιες κινήσεις εντάσσονται στην φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που προωθείται από το σύστημα για να δημιουργήσει ένα όλο και πιο αντιδραστικό κλίμα. Ιδιαίτερα στο σήμερα που η επίθεση του έρχεται να πάρει πίσω μια από σειρά από κατακτήσεις και δικαιώματα θέλουν όχι μόνο ο λαός να είναι στο περιθώριο αφοπλισμένος αλλά να χειροκροτεί την «ανάπτυξη» τους και την λεγόμενη «έξοδο» από τα μνημόνια! Είτε χρησιμοποιούνται επίσημοι θεσμοί του κράτους όπως τα μέσα καταστολής είτε οι φασίστες το σύστημα θέλει να δείξει ότι στα πλαίσια της προώθησης της επίθεσης του κανείς δεν πρέπει να σηκώνει κεφάλι! Φυσικά το σύστημα δεν απευθύνεται γενικά και αόριστα αλλά ξέρει πολύ καλά το ποιους έχει απέναντί του. Έτσι δεν αρκεί μόνο η τρομοκρατία και η καταστολή αλλά χρειάζεται και η ιδεολογική πειθάρχηση. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να λασπολογήσει και να ποινικοποιήσει τις κομμουνιστικές ιδέες γιατί γνωρίζει ότι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο των λαών για να απελευθερωθούν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία. Αυτός είναι και ο λόγος που δικάζονται σήμερα στο Μόναχο οι Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ με μοναδική κατηγορία ότι είναι κομμουνιστές!

Έχουμε δει και στο παρελθόν αντίστοιχες ενέργειες από φασιστικές ομάδες οι οποίες προσπαθούν να βεβηλώσουν και να μαυρίσουν (με τις πλάτες και τις ευλογίες της αστικής τάξης) τους αγώνες του ελληνικού λαού την περίοδο 40-49. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκείνη την περίοδο τέθηκε το «ποιος-ποιον», το ζήτημα της εξουσίας αλλά και της σοσιαλιστικής προοπτικής και μάλιστα με ένοπλους όρους. Η εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά την αντίσταση αλλά και η περίοδος 46-49 έδειξαν ότι όταν ο λαός στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις αλλά και βρίσκεται κάτω από την καθοδήγηση ενός κόμματος πραγματικά επαναστατικού κόμματος τότε μπορεί να ανοίξει νέους δικούς του δρόμους χωρίς να περιμένει τίποτα από τους εκμεταλλευτές και τις «διεξόδους» που του πλασάρουν.
Στο δρόμο προς την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχίσουν να τιμούν τους αγωνιστές και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, προσπαθώντας να διδαχθούν από την ιστορία, να βγάλουν συμπεράσματα αλλά και να κριτικάρουν τα λάθη που έγιναν. Δυστυχώς για το σύστημα τα κομμουνιστικά ιδεώδη και η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος δεν μπορούν να παραγραφούν ή να διαγραφούν. Όσες επιθέσεις και όσοι τραμπουκισμοί και να γίνονται θα συνεχίσουν να υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες καταγγέλλουν αυτό το άδικό και εκμεταλλευτικό σύστημα αλλά και παλεύουν για την ανατροπή του. Η πρώτη έφοδος στους ουρανούς που πραγματοποιήθηκε με την Οκτωβριανή επανάσταση έδειξε ότι οι λαοί μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Από τον Μάη του Σικάγο, την Ρωσία και την Κίνα μέχρι τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ οι λαοί έχουν δείξει ότι όταν βγαίνουν στο προσκήνιο δεν μπορεί να τους σταματήσει κανείς.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου