Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Την Τραμπούκικη Επίθεση Στο Λιμάνι

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε στις 14.8.2018, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) Μάρκος Μπεκρής, την ώρα που ενημέρωνε εργαζόμενους. Το πισώπλατο χτύπημα και ο τραυματισμός του συνδικαλιστή έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και δείχνουν το φόβο για τις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στις προβλήτες 2 και 3.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι σαν δράστης της επίθεσης καταγγέλλεται ο επόπτης ασφαλείας της εργολαβικής εταιρείας D-Port, Βασίλης Παπαδόγγονας.


Οι εργολαβικές και θυγατρικές εταιρείες της COSCO είναι μέσο που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να πλήξει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να επιβάλει καθεστώς γαλέρας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το εργοδοτικό σωματείο που επιχειρείται να στηθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος στην πάλη του ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Με τον αγώνα και την αλληλεγγύη θα σπάσει το γκέτο που πάει να στήσει η COSCO. Η εγκληματική επίθεση στο συνδικαλιστή Μ. Μπεκρή δείχνει για άλλη μια φορά τις ολέθριες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και των υποδομών της χώρας. Η εθνικοποίηση του λιμανιού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και αποδοχών είναι αναγκαία όσο ποτέ.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΜΕ

    «Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν! Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν στο λιμάνι και κανέναν τόπο δουλειάς. Τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντί τους συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους.

    Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και ξεσαλώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Cosco να δυναμώσουν το σωματείο τους, την ενότητά τους. Να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για αυξήσεις στους μισθούς, για συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

    Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τις βρώμικες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία προκειμένου να χτυπήσει αυτόν τον αγώνα, να σπάσει τη συλλογικότητα, να διαλύσει το σωματείο, το οποίο είναι κατάκτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρει στο πετσί του από τέτοιες μεθόδους και προβοκάτσιες και έχει τη δύναμη, την τόλμη και τη γνώση για να τα αντιμετωπίσει. Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στο σωματείο και τους εργαζόμενους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή