Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Καλό Ταξίδι Τάσο...

Τάσος Κατιντσάρος.

"Έφυγε" την ημέρα που ιδρύθηκε το ΕΑΜ...

Καλό Ταξίδι Σύντροφε...

7 σχόλια:

  1. 27.9.2018

    Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά τον Τάσο Κατιντσάρο

    Έφυγε σήμερα Δευτέρα 27/09/2018, σε ηλικία 63 χρονών ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», μετά από γενναία και μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

    Γεννήθηκε και έζησε στο Περιστέρι, και εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, μέσα στη χούντα, μέσα από τις γραμμές της Κομμουνιστικής Οργάνωση «Μαχητής». Από τότε, έζησε σαν μαχητής, πάλεψε σαν μαχητής και έφυγε σαν μαχητής.

    Ήταν από τους συνδημιουργούς της συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων και μαθητών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της ριζοσπαστικής μεταπολίτευσης, μέσα από σχηματισμούς της επαναστατικής Αριστεράς.

    Στα πέτρινα χρόνια της μεγάλης υποχώρησης του ‘90, αρχικά βοήθησε στη συγκρότηση της Εναλλακτικής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης και το 1990 προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα, του οποίου υπήρξε αδιάλειπτα μέλος της Συντονιστικής και μετέπειτα, Πολιτικής Επιτροπής του, μέχρι το 2017.

    Πίστεψε και πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ενότητα της επαναστατικής Αριστεράς. Συνέβαλλε αποφασιστικά στην ίδρυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οποία εξελέγη για χρόνια μέλος της ΚΣΕ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου. Τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχε στην ίδρυση της Πολιτικής Κίνησης Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    Μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνίστηκε σταθερά και αισιόδοξα για την προγραμματική και μετωπική ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.

    Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και τους οικείους του.

    Σύντροφε Τάσο, σε αποχαιρετούμε, μαζί με όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές σου της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης, των μετωπικών εγχειρημάτων, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στους οποίους έδωσες το «παρών».

    Στους αγώνες αυτούς που θα δικαιωθούν αργά ή γρήγορα, θα πρωταγωνιστήσει μια σύγχρονη κομμουνιστική ελπίδα.

    Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 1/10 στις 4μμ, κοιμητήριο Περιστερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αισθήματα μεγάλης θλίψης αποχαιρετούμε τον σ. Τάσο που έφυγε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018. Χάνουμε- και μαζί μας όλη η Αριστερά- έναν σύντροφο με τον οποίο μας ενώνουν αγώνες που δώσαμε μαζί εδώ και δεκαετίες για την κοινή υπόθεση της νίκης και της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης.

    Δεν μας ενώνει μόνο η κοινή μας ένταξη στο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια. Αν και αυτό θα ήταν από μόνο του αρκετό για να σταθούμε με τη γροθιά υψωμένη στη μνήμη του, έχουμε μια κοινή διαδρομή από τα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης. Η Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) από την οποία προέρχεται το κόμμα μας βρέθηκε ξανά και ξανά μέσα στους αγώνες μαζί με την Κομμουνιστική Οργάνωση Μαχητής στην οποία εντάχθηκε ο σ. Τάσος από τα μαθητικά του χρόνια.

    Μαζί στην εξέγερση του Νοέμβρη 1973, μαζί στην πρώτη Πρωτομαγιά μετά την πτώση της δικτατορίας και στις απεργίες ενάντια στο νόμο 330, μαζί σαν συμπαραστάτες στην κατάληψη της ΜΕΛ λίγο πιο μετά. Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να καταστείλει την επαναστατική αριστερά ως «τρομοκράτες» ακολουθώντας στα χνάρια της γερμανικής κυβέρνησης μετά τη δολοφονία των Μπάντερ-Μάινχοφ, βρεθήκαμε ξανά μαζί σαν συμπαραστάτες του Γιάννη Σερίφη μέχρι να κερδηθεί η κρίσιμη δίκη ενάντια σε εκείνη τη σκευωρία.

    Και ύστερα, μαζί στο κίνημα για το στρατό με τον σ. Τάσο στην πρώτη γραμμή των στρατευμένων νεολαίων που απαιτούσαν μείωση της θητείας και ελεύθερο συνδικαλισμό μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες.

    Αυτή την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο σ. Τάσος καλούμε όλους και όλες να τιμήσουμε μαζί σαν πολύτιμη συμβολή στην υπόθεση της εργατικής τάξης.

    Αθήνα, 27/9/2018

    Η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με οδύνη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο

    Με οδύνη, συντροφικότητα και αγάπη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

    Από τα μαθητικά του χρόνια πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από την Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής». Στρατευμένος σταθερά στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους πολιτικούς αγώνες της μεταπολίτευσης.

    Με τον Τάσο συμπορευτήκαμε στην υπόθεση της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης από το 1990 μέσα από τις γραμμές του Νέου Αριστερού Ρεύματος, στην Πολιτική Επιτροπή του οποίου ήταν μέλος μέχρι και το 2017. Αργότερα εντάχθηκε στην Πολιτική Κίνηση "Κομμουνιστικό Σχέδιο".

    Τον θυμόμαστε στους κοινούς αγώνες, τις διαδηλώσεις, στις συζητήσεις και τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και της κομμουνιστικής αριστεράς.

    Ξεχωριστή και πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια για τη συγκρότηση του ελπιδοφόρου ενωτικού εγχειρήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της οποίας διετέλεσε επί πολλά χρόνια.

    Ο Τάσος ήταν μπροστά σε όλες τις μάχες. Στρατευμένος στη λογική της δημιουργικής ανάπτυξη του μαρξισμού. Πάντα δεκτικός στην άλλη άποψη, ευπρεπής στην πολιτική διαφωνία.

    Σε αποχαιρετούμε Τάσο, μαζί με όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές σου της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης, των μετωπικών εγχειρημάτων, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στους οποίους έδωσες το «παρόν».

    Στους αγώνες αυτούς που θα δικαιωθούν αργά ή γρήγορα, θα πρωταγωνιστήσει μια σύγχρονη κομμουνιστική ελπίδα.

    Οι σύντροφοί σου στο ΝΑΡ και τη νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και όλοι όσοι σε γνώρισαν και αγωνίστηκαν δίπλα σου, θα σε θυμόμαστε με σεβασμό και επιστράτευση δυνάμεων για μια νέα κομμουνιστική αυγή στην Ελλάδα και τον κόσμο.

    Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου θα γίνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 μ.μ. στο κοιμητήριο Περιστερίου.

    ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 27/9/2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακοίνωση ΚΕΔ -Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση:

    Σύντροφε Τάσο θα σε θυμόμαστε για πάντα

    Έφυγε σήμερα 27/9 από τη ζωή ο Τάσος Κατιντσάρος. O σ. Τάσος όπως τον ήξεραν όλοι βρέθηκε από παιδί και μέσα στη χούντα στις γραμμές του αντιδικτατορικού κινήματος, και ήταν από τους τυχερούς εκείνης της γενιάς που συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από την πρώτη σχεδόν στιγμή της πολιτικής του διαδρομής επέλεξε να παλέψει μέσα από τις γραμμές της άκρας αριστεράς, της Κ.Ο. Μαχητής και ως ένα από τα ηγετικά της στελέχη. Ο Τάσος ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή. Στη μεγάλη διαδήλωση για το θάνατο του συντρόφου του στον Μαχητή μαθητή Σιδέρη Ισιδωρόπουλου την Πρωτομαγιά του ’76. Στις φοιτητικές κινητοποιήσεις της μεταπολίτευσης. Στο Πολυτεχνείο του 80 όταν τα ΜΑΤ του Ράλλη δολοφονούσαν Κουμή και Κανελοπούλου. Πρώτη γραμμή το 1984 στην διαδήλωση στο Κάραβελ ενάντια στην επίσκεψη του Λεπέν και ένα χρόνο αργότερα στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά σε μια ακόμα αιματηρή 17 Νοέμβρη. Ο Τάσος δεν τα παράτησε ποτέ. Ακόμα και όταν η αγαπημένη του οργάνωση ο Μαχητής διέκοψε τη λειτουργία της το 1987 ύστερα και από το θάνατο του σ. Λάκη Χριστοδουλόπουλου.

    Συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΝΑΡ σχεδόν από την ίδρυσή του το 1989 και στο οποίο παρέμεινε για 28 ολόκληρα χρόνια μέχρι το Δεκέμβριο του 2017. Μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και πρόσφατα της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, και της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ».

    Οι λεπτομέρειες όμως δεν έχουν μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υποχώρησε ποτέ. Όπως ειπώθηκε από τον ίδιο σε μια ανύποπτη στιγμή, μπήκε νέο παιδί μια μέρα του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο και δεν βγήκε ποτέ του από εκεί. Σε όλη του τη συνειδητή ζωή πάλεψε και υπερασπίστηκε με ανιδιοτέλεια τις ιδέες της κοινωνικής ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Στρατευμένος στη υπόθεση της επανάστασης και του κομμουνισμού.

    Ο σ. Τάσος γεννήθηκε μεγάλωσε και έζησε στο Περιστέρι. Εκεί στο νεκροταφείο Περιστερίου θα γίνει και η πολιτική του κηδεία τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 4μμ. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και τους συντρόφους του. Σύντροφε Τάσο θα σε θυμόμαστε για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών:

    Θα μάθουμε να ζούμε μ’ αυτούς που μας λείπουν

    Σήμερα το πρωί ο σύντροφος μας Τάσος Κατιντσάρος έχασε την σκληρή μάχη που έδινε τον τελευταίο χρόνο με τον καρκίνο. Ακόμα και τις τελευταίες μέρες ρωτούσε και ενημερώνονταν για τις εξελίξεις στο χώρο της Επαναστατικής Αριστεράς για τις κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ , για την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα.

    Ο Τάσος ήταν κομμουνιστής. Εντάχθηκε στις γραμμές της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Μαχητής κατά την διάρκεια της αντιδικτατορικής πάλης. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχε ως μαθητής, τον σημάδεψε και -όπως για χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες- είχε κομβικό ρόλο στη πορεία και την συγκρότηση του.

    Στα χρόνια της μεταπολίτευσης ως μέλος της Κ.Ο. Μαχητής συμμετείχε σε όλες τις μάχες που έδωσε η επαναστατική αριστερά. Στις πρώτες διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σπάζοντας τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, στην διαδήλωση μετά την δολοφονία του Σιδέρη Ισιδωρόπουλου, στις συγκρούσεις της 25ης Μαϊου 1976, ενάντια στον φασιστικής έμπνευσης νόμο Λάσκαρη, για τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη μαζί με άλλους αγωνιστές με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Ήταν μέλος των επιτροπών για το στρατό που διοργάνωσαν τις πρώτες διαδηλώσεις με παρουσία ένστολων φαντάρων. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1985 μετά την δολοφονία του Μ. Καλτεζά, αλλά και στις συγκρούσεις έξω από το Χίλτον, ενάντια στην επίσκεψη του φασίστα Λεπέν. Έδωσε το παρών στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, όπου και τραυματίστηκε στην διαδήλωση έξω από την Νατοϊκή βάση στο Ελληνικό. Αυτό το πνεύμα, την ενεργητικότητα και τη συγκρουσιακή τακτική την μετέφερε σε ολόκληρη την διαδρομή του.

    Συνέχισε την πορεία του από το 1989 στο ΝΑΡ όπου υπήρξε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και έδωσε μάχη για την δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μετά την αποχώρηση του από το ΝΑΡ ήταν μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και συμμετείχε στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ και στις διαδικασίες της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ».

    Ο Τάσος ήταν από τους λίγους που μπορούσε να πιάνει τον «σφυγμό» της νεολαίας. Άλλωστε οι περισσότεροι νεότεροι σύντροφοι και συντρόφισσες των γνώρισαν στους δρόμους. Ήταν μέλος της αποστολής στη Γένοβα το 2001, και όταν οι καραμπινιέρι σταμάτησαν τα πούλμαν τον θυμόμαστε να τσακώνεται και να διαμαρτύρεται σε άπταιστα ελληνικά! Ήταν μαζί μας στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 06-07 και στην εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008. Τον θυμόμαστε στα φοιτητικά αμφιθέατρα, στις εκδηλώσεις των σχημάτων της Ε.Α.Α.Κ για το Πολυτεχνείο, να μιλάει με πάθος για τον Κόκκινο Νοέμβρη, για το πώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελούσε πρόπλασμα-δείγμα μιας κομμουνιστικής κοινωνίας.

    Κομμουνιστής αλλά και ροκάς, με τους Rolling Stones και όχι τους Beatles, όπως συνήθιζε να λέει, φίλαθλος του Ατρόμητου αλλά και του Παναθηναϊκού, και ας μην το παραδέχονταν δημόσια, βιρτουόζος παίχτης της πόκας και λάτρης του κινηματογράφου.

    Μας παρήγγειλε να μην φοβόμαστε τον θάνατο. Είπε, αυτό να πείτε στους συντρόφους. Αυτός, που αγαπούσε τόσο τη ζωή, και ήξερε τόσο να τη ζει.

    Θα μας λείψει ο σύντροφος μας. Όπως έλεγε ο Σεπούλβεδα «θα μάθουμε να ζούμε μ’ αυτούς που μας λείπουν, επειδή αποτελούν κομμάτι μας, επειδή ξέρουμε γιατί μας λείπουν, κι επειδή την απουσία τους την αναπληρώνουμε με καμάρι». Θα τον αποχαιρετήσουμε λοιπόν όλες και όλοι την Δευτέρα στις 16.00 στη γειτονιά του στο Περιστέρι που τόσο αγάπησε. Όμως στις επόμενες πορείες, στις συγκρούσεις που έρχονται, στα πάρτυ που θα γίνουν, στις επόμενες παρτίδες που θα παιχτούν σίγουρα θα είναι εκεί.

    ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας -ΟΚΔΕ:

    «Έφυγε» ο σ. Τάσος Κατιντσάρος

    Ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί (27 Σεπτεμβρίου), σε ηλικία 63 ετών, μετά από μάχη με την ασθένειά του.

    Ο σ. Τάσος είχε γεννηθεί και ζούσε στο Περιστέρι. Από νέος, στην περίοδο της χούντας, είχε ενταχθεί στο εργατικό κίνημα. Συμμετείχε στην εξέγερση του Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο. Υπήρξε στέλεχος της επαναστατικής αριστεράς, αρχικά της ΚΟ Μαχητής, αργότερα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Ο σ. Τάσος ανήκει σε μια γενιά αγωνιστών που πρόσφερε πολλά στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα της χώρας μας, στην πάλη ενάντια στον ρεφορμισμό, στην υπεράσπιση της προοπτικής της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Σε αυτή την πορεία, η οργάνωσή μας είχε ανταμώσει μαζί του πολλές φορές. Ήταν διαρκώς παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.

    Στην οικογένειά του και τους οικείους του, στους συντρόφους του, η ΟΚΔΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο»

    «Έφυγε» ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος, αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και της επαναστατικής Αριστεράς

    Σήμερα το πρωί 27 Σεπτεμβρίου 2018, «έφυγε» ο Τάσος Κατιντσάρος για το μεγάλο ταξίδι του μέλλοντος και της μνήμης, σε ηλικία 63 χρονών.

    Ο Τάσος ήταν μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ και της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ».

    Γεννήθηκε και έζησε στο Περιστέρι, την αγαπημένη του «λαϊκή γειτονιά» και, από τα μαθητικά του χρόνια, μέσα στη χούντα, οργανώθηκε στην αντιδικτατορική Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής». Από τότε, έζησε σαν μαχητής, πάλεψε σαν μαχητής και έφυγε σαν μαχητής, μετά από μακριά μάχη με τον καρκίνο.

    Ήταν από τους συνδημιουργούς της συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων και μαθητών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της ριζοσπαστικής μεταπολίτευσης, μέσα από σχηματισμούς της επαναστατικής Αριστεράς. Δεν εξαργύρωσε τίποτε από όλα αυτά. Αφιερώθηκε στον αγώνα χωρίς να κερδίσει τίποτε υλικό, ούτε θώκους και αξιώματα.

    Στα πέτρινα χρόνια της μεγάλης υποχώρησης του ‘90, αρχικά βοήθησε στη συγκρότηση της Εναλλακτικής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης και το 1990 προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα, του οποίου υπήρξε αδιάλειπτα μέλος της Συντονιστικής και μετέπειτα, Πολιτικής Επιτροπής του, μέχρι το 2017.

    Πίστεψε και πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ενότητα της επαναστατικής Αριστεράς. Συνέβαλλε όσο λίγοι στην ίδρυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι σύντροφοι, τα μέλη και όλες οι οργανώσεις της, τον αγαπούσαν για το ενωτικό και δημιουργικό πνεύμα του.

    Τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχε στην ίδρυση της Πολιτικής Κίνησης Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Τα τελευταία χρόνια της ενσωμάτωσης μεγάλων τμημάτων της Αριστεράς στο αστικό μνημονιακό στρατόπεδο, των πικρών απογοητεύσεων και του κατακερματισμού, δεν το έβαλε κάτω, αγωνίστηκε σταθερά και αισιόδοξα για την προγραμματική και μετωπική ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής και όλης της μαχόμενης Αριστεράς και κυρίως του κομμουνιστικού κινήματος. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια έδωσε και την τελευταία του ικμάδα, ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

    Ο Τάσος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Με σπάνια ευρυμάθεια, με ευγένεια σε όλες του τις σχέσεις, ευαίσθητος απέναντι σε κάθε αδικία και οξύς παρατηρητής των κοινωνικών φαινομένων, ήταν ανήσυχος και ανικανοποίητος, «ψαχνόταν» διαρκώς, αλλά με μια αδογμάτιστη σταθερότητα στο μαρξισμό και στο ρόλο του εργατικού κινήματος. Αντιπάλευε τις αδυναμίες του. Είχε πολλούς φίλους και ενέπνεε το σεβασμό σε όλους, ακόμη και με όσους διαφωνούσε.

    «Κυρίως, μας ενώνει αίμα», είπε σε μια από αυτές τις αντιπαραθέσεις για την ιστορία του λαϊκού κινήματος.

    Κυρίως, όμως, έβλεπε στο μέλλον.

    Στεκόμαστε δίπλα στη σύντροφό του, στην οικογένειά του, στους οικείους του.

    Τάσο, καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή