Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τον εποικισμό των Κατεχόμενων και δίνει στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

 Συνάντηση για την Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Η στήριξη της κυβέρνησης στον ισραηλινό μιλιταριστικό μηχανισμό και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών ξεπερνάει κάθε όριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σε σημεία που δεν είχαν φτάσει ούτε η ΝΔ ούτε και το ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα:
  • Με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την ενεργητική συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη επιχειρείται η συμμετοχή ελληνικών εταιριών (της κρατικής ΣΤΑ.ΣΥ και της ιδιωτικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) στην κατασκευή του «ελαφριού» μετρό/τραμ στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η κατασκευή του τραμ αποτελεί μοχλό προσάρτησης στο Ισραήλ των παλαιστινιακών εδαφών. Για το ζήτημα γίνεται διεθνής καμπάνια από προοδευτικές οργανώσεις και προσωπικότητες.
  •  
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται, κατασκευάζεται ελληνοϊσραηλινό ραντάρ στην Ανατολική Κρήτη. Το ραντάρ έχει το όνομα Long Horizon. Εν κρυπτώ, η κυβέρνηση δίνει για πρώτη φορά στρατιωτική βάση σε χώρα άλλη από τις ΗΠΑ. Επίσης, για πρώτη φορά η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα με υποδομές στο έδαφός της στην διαρκή πολεμικό τυχοδιωκτισμό του Ισραήλ.
Η νομιμοποίηση του εποικισμού και η παροχή βάσης στο Ισραήλ δεν συνιστούν μόνο μείζον ηθικό ατόπημα (μια πραγματική ντροπή) που παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.. Ταυτόχρονα, εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στις στρατιωτικές αντιπαραθέσεις της Μέσης Ανατολής, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η εμπλοκή.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή του τραμ στην Αν. Ιερουσαλήμ καθώς και την κατασκευή του ραντάρ στην Αν. Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου