Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Πιο Άγριο "Μητρώο Αγροτών" Φέρνει Το 3ο μνημόνιο

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο πολυνομοσχέδιο του 3ου Μνημονίου και με την ένταξη σ΄ αυτό ενός πιο άγριου «Μητρώου Αγροτών» (άρθρο 65), προωθεί το άμεσο και βίαιο ξεκλήρισμα όλης της φτωχολογιάς του χωριού, δηλαδή 450.000 εργατοαγροτών και αγροτοεργατών. Όλων όσοι, για να επιβιώσουν, συμπληρώνουν το φτωχό αγροτικό τους εισόδημα με εργατική απασχόληση (π.χ. στον τουρισμό, σε οικοδομές, εποχικά μεροκάματα κ.ά.).

Πιο συγκεκριμένα, από τους 725.000 εργαζόμενους της υπαίθρου, που έχουν σήμερα αγροτική δραστηριότητα και παίρνουν κάποιες μικρές επιδοτήσεις και ενισχύσεις, η κυβέρνηση αυστηροποιεί - χειροτερεύει το κακόφημο «Μητρώο Αγροτών» και εντάσσει σ΄ αυτό μόνο 275.000 «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». Δηλαδή, μόνο τους μεγάλους και μεσαίους αγρότες μαζί με τις καπιταλιστικές «αγροτικές» επιχειρήσεις (π.χ. Μπουτάρη, Τσάνταλη, Κτήμα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική). Πετάει στον Καιάδα της ανεργίας όλη τη φτωχολογιά του χωριού και χτίζει τις νέες αντιδραστικές ταξικές κοινωνικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ στην ύπαιθρο!

Πρόκειται για «κόφτη» - κοινωνικό κανιβαλισμό, που προωθεί με πρωτοφανή δογματισμό η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας με ιδιαίτερο ζήλο την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. (Κ.Α.Π.), τη βαθύτερη συναίνεση όλου του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ στο ζήτημα αυτό, αλλά και τη διακομματική απαίτηση των Ελλήνων μεγαλοαγροτών (που εκφράστηκε και πρόσφατα στα μπλόκα) να πετάξουν έξω από την παραγωγή όλη τη φτωχολογιά του χωριού, για να αρπάξουν οι ίδιοι το 95 - 100% των επιδοτήσεων του κράτους και της Ε.Ε.

Αυτό το συνολικό και στρατηγικό αντιαγροτικό - αντιλαϊκό σχέδιο κυβέρνησης - Ε.Ε. - μνημονιακού μπλοκ - μεγαλοαγροτών για γρήγορη καπιταλιστική αναδιάρθρωση στην ύπαιθρο, μπορεί να αποκρουστεί μόνο με μέτωπο πάλης φτωχομεσαίων αγροτών - εργατών γης - εργαζομένων - νεολαίας, για την άμεση κατάργηση του «Μητρώου Αγροτών» και των Μνημονίων, την έξοδο από την Ε.Ε., την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και συνολικά της επίθεσης Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - Κεφαλαίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου