Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου Η Κηδεία Του Αντώνη Κακαρά

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 2.30 μετά το μεσημέρι από το 2ο Νεκροταφείο Αθήνας θα γίνει η κηδεία του Αντώνη Κακαρά, που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών.

Ο Αντώνης Κακαράς, απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, διακρίθηκε για την αντιστασιακή του δράση στη διάρκεια της χούντας.

Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Αντώνη Κακαρά, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Αντώνης Κακαράς γεννήθηκε στη Γραβιά Φωκίδας το 1945. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, ως σημαιοφόρος μηχανικός, το 1966.

Ως εν ενεργεία αξιωματικός αντιτίθεται έντονα στη δικτατορία της χούντας το 1967 τόσο προφορικά όσο και με γραπτά κείμενα και πράξεις αντίστασης, που τον οδήγησαν στο ναυτοδικείο και στο αναθεωρητικό δικαστήριο. Σημαντικό ρόλο στην ένταση των διώξεων που υπέστη, έπαιξε και η σχέση του με τη μετέπειτα σύζυγό του, κόρη του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Στέφανου Παπαγιάννη. Στα δικαστήρια κράτησε σθεναρή και περήφανη στάση, η οποία αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους του. Την ίδια στάση κράτησε και στη συνέχεια, όταν το 1972 καταδικάζεται σε φυλάκιση από τη δικτατορία, εγκλείεται για δέκα πέντε μήνες σε φυλακές και αποτάσσεται. Αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό υπηρεσία, σταδιοδρομεί και αποστρατεύεται το 1990 ως αρχιπλοίαρχος.

Από το 1999 διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για μία δεκαετία.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Πολύ συχνά δίνει ομιλίες, σε όλη την Ελλάδα σχετικά με τη δικτατορία και την αντίσταση απέναντί της, καθώς επίσης για τα θέματα του Αιγαίου, τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, το Κυπριακό, τον πραγματικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε όλα αυτά, αλλά και για τους πολέμους που έχουν εξαπολύσει στην περιοχή μας και ευρύτερα.

Το 2004 γίνεται δεκτός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Νεότερης Ιστορίας με τη διατριβή "Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί υπό αυταρχικά καθεστώτα". Έχει εκδώσει επιπλέον πάνω από δέκα έργα κυρίως διηγήματα, ενώ συχνά αρθρογραφούσε. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ως απόστρατος στάθηκε σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία τη στήριξή του σε αυτό.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του Κόμματος στην οικογένειά του.»


ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ

Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια του φίλου, συναγωνιστή και συντρόφου Αντώνη Κακαρά.

Ενός αγωνιστή που θεωρούμε τύχη και τιμή που τον γνωρίσαμε και μοιραστήκαμε σκέψεις, ιδέες και ελπίδες για έναν καλύτερο κόσμο.

Έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, απαλλαγμένο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και συντρόφους.

Η παρακαταθήκη των αγώνων που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και του πνευματικού του έργου ανεκτίμητη.

Σύντροφε καλό ταξίδι.

Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με στολή, με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την μνήμη σου.

Μεγάλη απώλεια ο Αντώνης Κακαράς.
Μεγάλη….

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου