Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου : Η Λαϊκή Αλληλεγγύη Στους Πρόσφυγες, Δεν Πρόκειται Να Σταματήσει

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου, που με αφορμή την κατάληψη του ερειπωμένου και εγκαταλειμμένου κτιρίου της Alpha Bank στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, επιτίθεται κατά του λαού της Λέσβου και της ουσιαστικής αλληλεγγύης που εκφράζει προς τους πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί μας. Την ίδια αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η επί μια εβδομάδα σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει την ταχύτατη διολίσθηση του προς τις θέσεις του κ. Αθανασίου.
Ενάμιση χρόνο τώρα η Ν.Δ. του κ. Αθανασίου υιοθετεί κάθε ακροδεξιά και απάνθρωπη αντίληψη που εκφράζεται στην Λέσβο από νεοναζιστικούς, φασιστικούς και ρατσιστικούς κύκλους. Κλείνουν το μάτι σε όλο αυτό τον εσμό ελπίζοντας πως πατώντας πάνω στην απελπισία, την ανεργία, την φτώχια και την ανέχεια που επιφέρει η πολιτική τους θα καταφέρουν αποσπάσουν εκλογικά οφέλη. Η Ν.Δ. του κ. Αθανασίου δεν έχει ούτε μια θετική πρόταση να παρουσιάσει στο λαό της Λέσβου.


 Ο πολιτικός της λόγος μοιάζει όλο και περισσότερο με τον πολιτικό λόγο της ακροδεξιάς. Απέναντι στον ανθρωπισμό που εκφράζουν οι κάτοικοι της Λέσβου το μόνο που έχει να αντιτάξει είναι η πολιτική του μίσους. Απέναντι στην αλληλεγγύη των κατοίκων της Λέσβου το μόνο που έχει να αντιτάξει είναι η πολιτική συγκεκαλυμμένου ρατσισμού ενάντια στους πρόσφυγες. Δηλαδή ενάντια σε εκείνους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, που είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να δολοφονούνται από τους πολέμους που στήνουν σε όλο τον κόσμο η ιμπεριαλιστική πολιτική της Ε.Ε., των ΗΠΑ και πρόσφατα της Ρωσίας.
Τούτη την εποχή που κρίνεται με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε η Ν.Δ. του κ. Αθανασίου αυτών που δημιούργησαν 65 εκατομμύρια πρόσφυγες το 2015.
έχει επιλέξει να ταχθεί στο πλευρό αυτών που δολοφονούν τους λαούς, αυτών που ξεκληρίζουν οικογένειες,
Κολαούζος της Ν.Δ. σε αυτό το αρκοδεξιό κατήφορο αναδεικνύονται τα απομεινάρια του τοπικού ΠΑΣΟΚ σε συνδικαλιστικούς φορείς και στον κρατικό μηχανισμό. Πιστεύουν κι αυτοί ότι εκφράζοντας ένα εμετικό εθνικιστικό και ρατσιστικό λόγο θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο) λειτουργώντας πολύ πιο έξυπνα αποφεύγει την ακροδεξιά ρητορική αλλά υιοθετεί την ακροδεξιά ατζέντα στην καθημερινή πολιτική της. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, φυλακίζει τους πρόσφυγες επ’ αόριστο, ξεκίνησε τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, καταδιώκει κάθε φωνή αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, στέλνει τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» κάθε δομή αλληλεγγύης που δεν είναι απολύτως ελεγχόμενη από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια ώρα μοιράζει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων στις ΜΚΟ χωρίς καν να ελέγχει που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Στην ανάπαυλα κάποιο από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα θυμηθεί ότι η Λέσβος είναι το νησί της αλληλεγγύης και θα γράψει ένα άρθρο για το “Go Back”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρική στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την ακροδεξιά εκτροπή της Ν.Δ. και κύκλων του ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του εκλογικούς σχεδιασμούς. Αξιοποιεί το σκηνικό αυτό για να δείξει σε κάθε αριστερό, σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο πως υπάρχουν και χειρότεροι από αυτόν. Κοντολογίς ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στο λαό πως έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που θα πνίγει στην θάλασσα τους πρόσφυγες και σε μια κυβέρνηση που θα τους φυλακίζει επ’ αόριστο.
Η λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η απαίτηση για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις που εκφράστηκε μαζικά όλη τη φετινή χρονιά, δεν πρόκειται να σταματήσει. Είναι κομμάτι της πάλης για μια καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα και ελευθερίες, είναι ανάγκη ζωής και γι’ αυτό θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί μαζί με όλο το αντιρατσιστικό κίνημα και όλους όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα των προσφύγων σε μια καλύτερη ζωή, να σταματήσει κάθε ενέργεια σε βάρος των αλληλέγγυων δομών προς τους πρόσφυγες.
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται για:
-Κατάργηση της ανάλγητης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τη νομιμοποιεί.
-Σύνορα ανοιχτά για πρόσφυγες και μετανάστες. Έξω η FONTEX, το ΝΑΤΟ, οι ευρωπαίοι συνοριοφύλακες από το Αιγαίο. Να ανοίξουν τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών για τους κατατρεγμένους
-Όχι στις απελάσεις, όχι στις μαζικές απορρίψεις των αιτημάτων για άσυλο, η Τουρκία δεν είναι «ασφαλής τρίτη χώρα», όχι στη φυλάκιση των προσφύγων στα hotspots.
-Όχι στη στρατιωτικοποίηση της κρατικής μέριμνας για τους πρόσφυγες. Να σταματήσει το Υπουργείο Άμυνας να παίζει το ρόλο του συντονιστή. Όχι στην απουσία του κράτους και την ανάθεση της κάλυψης των υλικών αναγκών των προσφύγων σε ΜΚΟ.
-Αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κρατική μέριμνα για τη στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, παιδεία των προσφύγων με προσλήψεις προσωπικού και με όρους που σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
-Όχι στην καταστολή των αγώνων των προσφύγων και την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου