Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κάτω Τα Χέρια Από Τους Πρόσφυγες !

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστριών/-στών Νοταρά 26. Με θρασύδειλες πρακτικές μαφίας, τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, δυο φασιστοειδή πέταξαν γκαζάκια, βενζίνη και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν να καούν ζωντανοί πρόσφυγες και αλληλέγγυοι που ήταν στο κτήριο.

Το δρόμο για την βομβιστική επίθεση στην Νοταρά, όπως και για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στον Ασπρόπυργο, τον άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την εισβολή της αστυνομίας και τις συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στη κατάληψης του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη, με την «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά, με την τήρηση της ρατσιστικής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις "συγνώμες" του Μουζάλα προς τον Δένδια που δεν τον στήριξε στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών όταν αυτός ήταν υπουργός.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις καταλήψεις των προσφύγων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχουν ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων και στις μαζικές επαναπροωθήσεις, τον αγώνα για πλήρη δικαιώματα στην αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση έξω από στρατόπεδα και γκέτο, την εκπαίδευση και την περίθαλψη.

Την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες δεν πρόκειται να την σταματήσει ούτε η καταστολή των Μουζάλα - Τόσκα, ούτε τα γκαζάκια των φασιστοειδών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και καλεί στην πορεία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29.08 στις 6:00 μ.μ στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου