Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Παλλαϊκός Ξεσηκωμός, Να Μην Περάσει Η 3η Αξιολόγηση!

 Αριστερή Συσπείρωση

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ακόμα μια φορά σε ένα «σκισμένο μνημόνιο», ένα νομοσχέδιο κόλαφο για το λαϊκό εισόδημα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη λαϊκή κατοικία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας λέει πως δεν είναι δημοκρατικά τα καταστατικά των Σωματείων. Στόχος για άλλη μια φορά μπαίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα σωματεία που έχουν πάρει ξεκάθαρη ταξική θέση σηκώνοντας στις πλάτες τους σοβαρές μάχες κόντρα στην εργοδοσία μέσα σε επιχειρήσεις και κλάδους. Αυτή η ίδια κυβέρνηση παλεύει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου, ξεπουλάει ότι έχει μείνει από τη Δημόσια Περιουσία του λαού, επιτρέπει τις μαζικές απολύσεις και εξορθολογεί τα έξοδα, κόβοντας μόνο από μισθούς και συντάξεις. 


Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και νέες διατάξεις για την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλήττοντας ακόμα ένα δικαίωμα, το δικαίωμα στην στέγη.

Οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, όντας στο αντίπαλο στρατόπεδο, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα, στηρίζουν απροκάλυπτα την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Βάζουν ξεκάθαρα αναχώματα και μποϊκοτάρουν κάθε σχέδιο αντίστασης και κλιμάκωσης. Προτάσεις για 3ωρες στάσεις και για απεργία την μέρα ψήφισης των μέτρων δεν δίνουν προοπτική συσπείρωσης δυνάμεων και συνέχειας αλλά δίνουν την πρωτοβουλία κινήσεων στον αντίπαλο.

Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν θα επιτρέψει την καταβαράθρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το ξεπούλημα των αγώνων ολόκληρου αιώνα, τις κατακτήσεις του κινήματος σε καμία κυβέρνηση και σε κανέναν υπηρέτη ΕΕ & ΔΝΤ. Να μπει τέρμα σε όλους τους νόμους που διαλύουν τη ζωή μας!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η 3Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Να κάνουμε τις πόλεις ορμητικούς χείμαρους απο διαδηλωτές, να διατρανώσουμε το αναστημα μας. 

Να σηκωθούμε να τους κοιτάξουμε κατάματα και να αντεπιτεθούμε! Μαξικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την προπαγάνδιση της απεργίας, στήριξη των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Πρωτοβουλίας Για Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων , συμμετοχή σε συνελεύσεις βάσης.
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!
Δεν θα επιτρέψουμε την απαγόρευση στο δικαίωμα της απεργίας. Δεν θα υποκύψουμε στην Αχτσιόγλου που ξαφνικά κόπτεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών των σωματείων. 

Φέρουν κατά το δοκούν τη λέξη δημοκρατία, όταν την ίδια στιγμή, στέλνουν στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία, όταν τηρούν στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, όταν ανέχονται τη Χρυσή Αυγή να απειλεί αγωνιστές στη Ζώνη Περάματος και σε μετανάστες.
ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
  • Δίνουμε την μάχη, μην περιμένοντας τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σε σωματεία και χώρους δουλείας για να προκηρυχτεί απεργία στις 12 Γενάρη σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Οργανώνουμε την πάλη μας με μαζικές συνελεύσεις και εξορμήσεις τις ημέρες που κατατίθεται και συζητιέται το Ν/Σ. Απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια.
  • Την Τετάρτη 10 Γενάρη με μαζικές κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία για να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί και ο νόμος ποινικοποίησης της δράσης εναντία τους. Αγωνιστική συγκέντρωση στην Αθήνα 15:00 στη Λουκάρεως.
  • Την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6μμ προχωράμε σε καταγγελία στα γραφεία της ΓΣΕΕ (συγκέντρωση Ιουλιανού και Πατησίων) και στην συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Ιανουάριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου