Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση «Ξ»: Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση για τη 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που έδωσαν το αίμα τους τον Νοέμβρη του 1973 στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην δικτατορία των συνταγματαρχών. Τιμάμε τους φυλακισμένους, τους βασανισμένους, τους εξόριστους της χούντας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στους νοσταλγούς της δικτατορίας και τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη τους για τη δολοφονία του Σαζχάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και για το σύνολο της εγκληματικής – ναζιστικής τους δράσης.

Παλεύουμε ενάντια στη σύγχρονη δικτατορία της αγοράς, των τραπεζών και της ΕΕ που επιβάλλουν τη λιτότητα, τη φτώχεια, την εργασιακή ανασφάλεια, την ανεργία και την εξαθλίωση σε εκατομμύρια ανθρώπους προς όφελος μιας αδίσταχτης οικονομικής ελίτ.

Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα που απειλούνται όπως δείχνουν οι πρόσφατες υποθέσεις της Ηριάννας και του Τάσου Θεοφίλου αλλά και οι μαζικές διώξεις ολόκληρων κινημάτων με στημένες κατηγορίες όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Υπερασπιζόμαστε το στοιχειώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα. Λέμε όχι στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η συνεργασία των λαών μπορεί να οδηγήσει στο σταμάτημα των πολέμων και να προσφέρει την ευημερία στους απλούς ανθρώπους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα παιδιά τους που βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τις δικτατορίες και τη φτώχεια. Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω από 600 χιλιάδες ‘Έλληνες έχουν γίνει μετανάστες στα χρόνια της κρίσης.

Αγωνιζόμαστε για μια πραγματική δημοκρατία και ενάντια στο σύστημα που καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους στην εξαθλίωση για τα κέρδη μιας χούφτας «Κροίσων». Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αγωνιζόμαστε για τη σοσιαλιστική κοινωνία με πραγματική εργατική δημοκρατία στην Ελλάδα και διεθνώς.

  • Αθήνα: 2.30 μ.μ. – Πλατεία Κλαυθμώνος (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
  • Θεσσαλονίκη: 5.00 μ.μ. – Πολυτεχνείο
  • Βόλος: 6.00 μ.μ. – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου