Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ενός λεπτού ντροπή στη Βουλή. Όχι πλάτες στο ακροδεξιό δηλητήριο

Η χτεσινή ομόφωνη στάση της Bουλής να κρατήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Κ. Κατσίφα, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ, αποτελεί ένα τεράστιο πολιτικό λάθος, που δίνει τροφή στην ακροδεξιά και εθνικιστική υστερία, την οποία προωθούν συστηματικά οι πιο σκοτεινοί κύκλοι στην χώρα μας.

Η συγκεκριμένη στάση, με την υστερική συνδρομή και της πλειονότητας των ΜΜΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά να προωθήσουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αντικειμενικά υιοθετεί στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο την στάση ενός ένοπλου ακροδεξιού εθνικιστή που προπαγάνδιζε την "ανεξαρτησία της Β. Ηπείρου". Ξεπλένει τους πιο σκοτεινούς κύκλους της ακροδεξιάς και του φασισμού, οι οποίοι επενδύουν στην "ηρωοποίηση" και προωθούν το εθνικιστικό μίσος και τις προβοκάτσιες ανάμεσα στους λαούς. Αν είχε υπάρξει ανάλογη πολιτική αντιμετώπιση από κοινοβούλιο άλλης χώρας, τότε στην Ελλάδα θα ηχούσαν σήμερα πολεμικές ιαχές!


Βαριές ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ενισχύει την ακροδεξιά και εθνικιστική υστερία, όπως και η ΝΔ που πήρε την πρωτοβουλία να εισηγηθεί στη Βουλή το αίτημα της Χρυσής Αυγής! Ακόμα βαρύτερες ευθύνες αναλαμβάνει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του οποίου όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά παρέμειναν στην απαράδεκτη αυτή φιέστα.

Ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός, οι Έλληνες και οι Αλβανοί εργάτες έχουν σταθεί σύντροφοι στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα χωράφια. Ζουν αλληλέγγυα και ειρηνικά και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να ξανανοίξει πολεμικά επεισόδια και σφαγές των λαών στα Βαλκάνια, καλλιεργώντας το μίσος και τον αλυτρωτισμό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον επίσημο πολιτικό κόσμο για αυτή του την στάση. Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και να πολεμήσουν τον φασισμό.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αναλάβει -όπως έπραξε και για το "Μακεδονικό"- ταξικές και διεθνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου