Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΕΕΚ / Το Πολυτεχνείο ήταν μόνο η αρχή!

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
OPΓANΩΣH EΠANAΣTATIKHΣ NEOΛAIAΣ

Το Πολυτεχνείο ήταν μόνο η αρχή!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου πριν από 45 χρόνια σημάδεψε την απαρχή ενός αγώνα που οι σημερινές γενιές της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των καταπιεσμένων μπορούν και πρέπει να ολοκληρώσουν σφραγίζοντάς τον με την νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και την ντόπια μπουρζουαζία.
 
Tο 1973, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αντιμέτωποι με τα τανκς και τα όπλα της στρατιωτικο-αστυνομικής δικτατορίας ανατρέψαμε τη χούντα, όμως την εξουσία την καρπώθηκε η μπουρζουαζία με τους Kαραμανλήδες, τους Παπανδρέου, τους Mητσοτάκηδες και όσους οδήγησαν τη χώρα στην καπιταλιστική χρεοκοπία το 2010. Tα αιτήματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία έμειναν ανεκπλήρωτα. 

 
Στα μνημονιακά χρόνια ποδοπατήθηκαν βάναυσα από τις περικοπές των Mνημονίων και το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Tώρα χρειάζεται να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, με την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό.
Οσο κι αν οι αστικές κυβερνήσεις και οι κάθε είδους μηχανισμοί εξουσίας προσπαθούν να σβήσουν τις μνήμες του Νοέμβρη του '73, αυτές ζούν και ζωντανεύουν καθημερινά στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και της εργατικής τάξης.
Γιατί; Γιατί η 17η Νοέμβρη ήταν και παραμένει ένα από τα φωτεινά σημάδια της νέας εποχής που σημαδεύτηκε από τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και την πάλη για κοινωνική απελευθέρωση σ' ολοκληρο τον κόσμο και την Ευρώπη.
Mετά τον Δεκέμβρη 1944 και την εποποιΐα του αντάρτικου, η αιματηρή εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει κορυφαία στιγμή στην πάλη του λαού και της εργατικής τάξης για απελευθέρωση από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες. Kαι μαζί με την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 αποτελούν τη συναστρία της δικής μας πάλης για την απελευθέρωση από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την απειλή του φασισμού και των πολέμων, την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της ταξικής κοινωνίας.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα-Ανελ επιχειρεί να θάψει αυτούς τους αγώνες και τους νεκρούς που άφησαν πίσω τους, κάτω από τα σχέδια του ιμπεριαλισμού με τον σιωνισμό στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Xειρότερα από κάθε άλλη καπιταλιστική κυβέρνηση των τελευταίων 45 χρόνων από την εξέγερση του πολυτεχνείου, συντάσσονται με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού. Για να διασφαλίσουν την ντόπια καπιταλιστική κυριαρχία θέτουν την Eλλάδα σε ένα επιθετικό μπλοκ με τον δικτάτορα Aλ Σίσι της Aιγύπτου, τον ακροδεξιό σιωνιστή Nετανιάχου του Iσραήλ και την Kύπρο.
Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου πολλαπλασιάζοντας τις απειλές επέκτασης του πολεμικού σφαγείου, που έχει σφαγιάσει τους λαούς της περιοχής δημιουργώντας εκατομμύρια πρόσφυγες που θυσιάζονται καθημερινά στον Μολώχ των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στα νερά του Αιγαίου.


Η κυβέρνηση Σύριζα - Ανελ,
- που σφιχταγκαλιάζεται με τον Τράμπ,
- που διαδέχθηκε τις κυβερνήσεις της δεξιάς σαν διαχειριστής της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και του εφιάλτη των μνημονίων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΔΝΤ,
- αυτή που οργάνωσε και προστατεύει την μεγαλύτερη ληστεία εις βάρος των εργαζόμενων με τους πλειστηριασμούς
- αυτή που νομοθέτησε την απαγόρευση του απεργιακού αγώνα,
- αυτή που ενισχύει καθημερινά τους μηχανισμούς καταστολής της αστυνομίας και των δικαστηρίων παρέχοντας κοινοβουλευτική ασυλία στις φασιστικές συμμορίες ενάντια στους αγωνιστές,
είναι η ίδια που επιχειρεί σήμερα να πνίξει τους κοινωνικούς αγώνες και τις ζωές εκαταμμυρίων ανέργων και φτωχοποιημένων σ' αυτήν τη χώρα, με ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες για την επιστροφή στην ανύπαρκτη "κανονικότητα" και τις... αγορές. Τις "αγορές" που μας έπνιξαν στο χρέος, στην ανέχεια και στον εφιάλτη της ανεργίας.


Κανένας συμβιβασμός με αυτές τις αυταπάτες και τις ψεύτικες προσδοκίες, κανένας συμβιβασμός με τους υπεύθυνους αυτού του εφιάλτη, δεξιούς και "ψευτο-αριστερούς".
Κανένας συμβιβασμός με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μεσογείου. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Tσακίστε τους φασίστες.


Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την τομή που χάραξε η επαναστατική εξέγερση του 1973, που δεν έκλεισε με την πτώση και μόνο της χούντας.
Το αστικό πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης θάφτηκε μέσα στην φρίκη των μνημονίων και δεν πρόκειται να το ξεθάψουν Συριζαίοι και Κούληδες
με τον κάλπικο "διπολισμό" που θέλουν να σκαρώσουν στον προεκλογικό "Μαραθώνιο" του 2019. Κανένας Άδωνης, Βορίδης, Μιχαλολιάκος, κανένας νοσταλγός της χούντας, δεν μπορεί να σβήσει την φλόγα της λευτεριάς που άναψε στο Πολυτεχνείο.

Ας την κάνουμε πυρκαγιά να κάψει την ίδια την καπιταλιστική τυραννία σ' αυτόν τον τόπο κι όπου γης!
Τώρα περισσότερο από ποτέ: ψωμί, δουλειά, παιδεία, ελευθερία, ενάντια σε ντόπιους και ξένους τυράννους, σημαίνει κοινωνική επανάσταση, εργατική εξουσία, πανανθρώπινος ελευθεριακός κομμουνισμός!



Aθήνα 14-11-2018

Πάρτε μέρος στην εκδήλωση

80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
H Tέταρτη Διεθνής και ο Πόλεμος
Εισηγητής Σάββας Mιχαήλ
Tετάρτη 21 Nοέμβρη, 7 μ.μ.
EΣHEA
Aκαδημίας 20, 3ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου