Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η Nεολαία Mε Tην ΑΝΤΑΡΣΥΑ / του Παντελή Παναγιωτακόπουλου

Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά στήριγμα στους αγώνες της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Όλα αυτά τα χρόνια η νεολαία έχει δώσει μάχες σε όλα τα επίπεδα, ενάντια στις επιθέσεις στην Παιδεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μαθητές χρειάστηκε να βγουν ξανά και ξανά στους δρόμους ενάντια στο Νέο Λύκειο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να παλέψουν ενάντια στους νόμους Γαβρόγλου που τσακίζουν πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Ζόμπι

Δεν θα αφήσουμε τα ζόμπι της δεξιάς να επιτεθούν ακόμα περισσότερο στα δικαιώματά μας, Έχουν το θράσος να λένε ότι τα παιδιά των εργατογειτονιών δεν χρειάζεται να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και το μόνο που λείπει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και η αστυνομία. Διεκδικούμε οι ζωές και οι ανάγκες μας να είναι πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

Οι κονδυλοφόροι του συστήματος παίζουν τα ρέστα τους για να μας πείσουν ότι η νεολαία είναι αδιάφορη και πως πηγαίνει προς τα δεξιά. Η ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας, όμως, φαίνεται έντονα στις πολιτικές μάχες. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού κινήματος και διεκδικούμε οι χρυσαυγίτες να βρεθούν εκτός βουλής και μέσα στη φυλακή. Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στη δολοφονία του Ζακ και ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψής της από την αστυνομία.

Αυτός ο κόσμος δεν γυρίζει πίσω. Στηρίζουμε τους αγώνες μας, ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παντελής Παναγιωτακόπουλος, μέλος ΚΕ του ΣΕΚ, υποψ. Β2 Δυτικού τομέα
Δημοσιεύθηκε στην Εργατική Αλληλεγγύη Νο1379

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου