Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων Προαστίων : Κάτω Τα Χέρια Από Την Αντικαπιταλιστική Αριστερά Και Τους Αγωνιστές

Το βράδυ της Τρίτης 2 Ιούλη τρία μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Αργυρούπολης με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης με προεκλογικές αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του φεστιβάλ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ίδιας της αστυνομίας προς τους προσαχθέντες, πέρα από την εξακρίβωση στοιχείων, εκκρεμούσε ένταλμα για σύλληψη. Κάτω από την πίεση ανακοίνωσης που βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι μετά τις 2 τα μεσάνυχτα. Είναι πρωτοφανές και προκλητικό να προσάγονται και να απειλούνται με σύλληψη αγωνιστές της Αριστεράς για αφισοκολλήσεις, πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο. Δεν ισχύει φαίνεται το ίδιο για τα κόμματα με τους μεγάλους χορηγούς που πέρα από την αφισοκόλληση και τα χαρτόνια, έχουν τα λεφτά να γεμίζουν με διαφημίσεις τα μετρό και το ίντερνετ.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα που η αστυνομία επί ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Η διαχείριση των αστικών θεσμών είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη όσον αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας και πάντα καταλήγει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Και μόνο τα ρατσιστικά εγκλήματα της αστυνομίας να σκεφτεί κανείς, από τους ξυλοδαρμούς μεταναστών μέχρι τη δολοφονία του Εμπουκά στο Α.Τ. Ομόνοιας, γίνεται καθαρό πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε αντίθετα από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τα λαϊκά συμφέροντα.

Απέναντι στις απειλές του Μητσοτάκη για κλιμάκωση της καταστολής, των περικοπών και των απολύσεων, κόντρα στο ψευτοδίλημμα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, η πιο χρήσιμη ψήφος στις 7 Ιούλη είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για να ενισχύσουμε τη μαχητική αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας και να παλέψουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο από τη λιτότητα και τη φτώχεια, την καταπίεση, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου