Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Την Πέμπτη 28 Ιούλη Η Εκδήλωση Τιμής Για Την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Την Πέμπτη 28 Ιούλη στις 7 μ.μ. έξω από την ΕΤΜΑ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια και μέλος της ΚΝΕ, η οποία πριν από 36 χρόνια δολοφονήθηκε έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής σημειώνουν:
 

«Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 36 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο.

Σήμερα που το ένα δικαίωμα μετά το άλλο γκρεμίζεται, σήμερα που η κακοπληρωμένη δουλειά αλλά και η ανεργία μαστίζει τους νέους, σήμερα που μεγαλώνει καθημερινά ο κίνδυνος για μια γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή μας. Εμπνεόμαστε από παλικαρίσια παραδείγματα αγωνιστών όπως της Σωτηρίας, την τιμάμε με τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που όπως και τότε έτσι και σήμερα χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών.

Το σύγχρονο δίδαγμα είναι ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων - ΕΕ που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε κοινό αγώνα εργάτες, φοιτητές, μαθητές με όλο το λαό. Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, παλεύουμε για της ζωή μας, για το μέλλον μας, μπαίνουμε στο μάτι αυτών που σήμερα θέλουν το λαό στη γωνία να κλαίει τη μοίρα του.

Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης την Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης)».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου