Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΤΕ Καλλιθέας-Ταύρου : Συμπαράσταση Στους Εργαζόμενους Του Δήμου Καλλιθέας

Τον Νοέμβριο του 2014, λίγες μέρες πριν από τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Καλλιθέας Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο Τριαντάφυλλος Τζελέπης και άλλα μέλη του συλλόγου, καθώς τοποθετούσαν πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον αντιδήμαρχο, ο οποίος, σε μια επίδειξη αυταρχισμού, απαίτησε «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου» και έβρισε τους εργαζόμενους («τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα... »).

Φυσικά, τα μέλη του συλλόγου υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους και το καθήκον τους ως εργαζόμενοι και ενεργοί πολίτες, να τιμήσουν αυτούς που αγωνίστηκαν για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και δεν υποχώρησαν στον αυταρχισμό του αντιδημάρχου.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους όλα τα μέλη του συλλόγου και απευθύνθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας από τα μέλη του να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου, όπως και έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι των περισσότερων παρατάξεων.


Παρ' όλ' αυτά, ο αντιδήμαρχος αποφάσισε να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων του δήμου, καταθέτοντας μήνυση εναντίον όλων των μελών τού τότε διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση..

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλθέας-Ταύρου καταδικάζει την προκλητική και αντιδημοκρατική επίθεση του αντιδημάρχου εναντίον των μελών του συλλόγου εργαζομένων, και την προσπάθειά του να ποινικοποιήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται ποινικά επειδή έκαναν το αυτονόητο: υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των εργαζομένων να τιμάνε τους αγώνες που δόθηκαν για τα εργατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να μην επιτρέψει να διωχτούν οι συμπολίτες του, οι οποίοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων μας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η μύνηση εναντίον των εργαζομένων συνδικαλιστών.

Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει στην πόλη μας η βιομηχανία ποινικών διώξεων του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία στα χρόνια των μνημονίων δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς για να τρομοκρατήσει και να συνθλίψει κάθε δίκαιη αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τα εργατικά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα και γι' αυτό δεν ποινικοποιούνται, δεν παζαρεύονται, δεν περιορίζονται.

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλθέας-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου