Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ANTAΡΣΥΑ Όχι Στο Κουκουλωμα Του Σκανδαλου Novartis

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παρά τη Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis, που αποφάσισε η Βουλή, το σκάνδαλο, με ευθύνη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πάει για "κουκούλωμα".

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, που σκανδαλωδώς συνεχίζει να είναι σε ισχύ και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα ποινικά αδικήμτα της απιστίας, της δωροληψίας, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων για τους 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς, που συμμετείχαν στο σκάνδαλο, έχουν ήδη παραγραφεί με τη χαριστική διάταξη του τερματισμού της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση των αδικημάτων.

Δεν πρέπει να αποδεχθούμε την "κουκούλωση" του σκανδάλου, την "ασυλία" όλων των εμπλεκόμενων και τη συνέχιση της λειτουργίας ιδιωτικών φαρμακοβιομηχανιών. Το σκάνδαλο novartis έβγαλε στην επιφάνεια τη σαπίλα και τη διαφθορά του συστήματος του κέρδους των βιομηχάνων αλλά και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν και το διευκολύνουν. Αυτό το σύστημα υπηρετεί πιστά και η σημερινή κυβέρνηση ενάντια στη θέληση και τις ανάγκες του κόσμου. Η πολιτική που γεννάει αυτά τα σκάνδαλα εξακολουθεί να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η απαίτηση του λαού να πάρει πίσω όσα του κλέψανε, να μπουν φυλακή όλοι όσοι είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, να πάρει στα χέρια του τις φαρμακοβιομηχανίες και τα νοσοκομεία για να έχει καθολική και δωρέαν φαρμακευτική αγωγή και υγεία μπορεί να βρει δικαίωση μόνο μέσα από τον συλλογικό εργατικό και λαικό αγώνα ενάντια στο κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου