Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Ελλάδας : "Ανεπιθύμητη Η Κυβέρνησή Και Η Ανάπτυξή Της"

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Τσίπρα στις περιφέρειες της χώρας για να διατυμπανίσει το δικό του success story είναι η Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς για τη διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021. Στο λεγόμενο, λοιπόν, «Αναπτυξιακό Συνέδριο» που διεξάγεται στην Πάτρα το διήμερο 5-6/2 με ομιλητές τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους τοπικούς άρχοντες, θα ξεδιπλωθεί το γνωστό αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» και των «όμορφων ημερών» που αυτή φέρνει για το λαό…

Στο περιφερειακό Συνέδριο θα εξειδικευτεί το μνημονιακό οπλοστάσιο και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτά και η παράδοση του φράγματος Πείρου- Παραπείρου, οι οριστικές αποφάσεις για τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από το κέντρο της Πάτρας, το εμπορικό λιμάνι κ.ά.

Σ’ότι αφορά την Ηλεία από άποψη υποδομών είναι ένας ξεχασμένος νομός . Καθαρά αγροτικός Νομός με έντονα σημάδια Τουριστικής ανάπτυξης , που θα μπορούσαν να είναι οι βασικοί μοχλοί λόγω Αρχαίας Ολυμπίας και Επικούρειου Απόλλωνα. Στην υγεία τρία Νοσοκομεία που υπολειτουργούν. Η υγεία διαλυμένη. Τα δύο λιμάνια δεν συνδέονται αξιόπιστα ουτε οδικά ουτε σιδηροδρομικά , με εθνικά δίκτυα .Για σημαντικούς οδικούς άξονες όπωςΠύργος – Ζαχάρω – Καλό Νερό – Τσακώνα και σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας και Πύργος Αρχαία Ολυμπία Τρίπολη, η μόνη σκέψη τους είναι το μεγάλο φαγοπότι, δηλαδή κατασκευή με ΣΔΙΤ. Το σοβαρότατο πρόβλημα των απορριμμάτων σκεφτονται να το λύσουν με τον ίδιο τρόπο.

Κομβικό ρόλο σ’ αυτό το σχέδιο έρχεται να παίξει και η περιφερειακή αρχή, καθώς καλείται να γίνει πιο ευέλικτη και χρήσιμη «χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα» για να λειάνει το έδαφος των επίδοξων επενδυτών. Τα «καθρεφτάκια» που έρχεται ως περιοδεύον θίασος να τάξει ο μνημονικός συρφετός, όμως, δεν μπορούν να αποκρύψουν τη γυμνή πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνεργοι, η ημιαπασχολούμενοι, οι φοιτητές και οι νεολαίοι δεν έχουν να κερδίσουν από τα επιχειρηματικά σχέδια Περιφερειών-Κυβέρνησης και Ε.Ε. Ελάχιστες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τις επιδοτούμενες δράσεις και σχεδόν όλες με ημερομηνία λήξης. Αντίθετα, θα δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος διαπλοκής μια νέα οδός υποσχέσεων για εύρεση εργασίας ή επιδοτήσεων, ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους.

Μια γυμνή, αμείλικτη πραγματικότητα που μεταφράζεται σε χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε λαϊκές κατοικίες και χωράφια που βγαίνουν στο σφυρί, ακρίβεια και μειωμένα μεροκάματα, σε συρρίκνωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς και φορολεηλασία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα, γίνονται κανονικότητα οι εργασιακές γαλέρες στο επισιτισμό, η ανεργία στην οικοδομή, η μαζική μετανάστευση των νέων. Στο ίδιο κάδρο εντάσσονται η υπολειτουργία των νοσοκομείων, η ιδιωτικοποίηση «φιλέτων» του δημοσίου (θαλάσσιο μέτωπο) και η προσαρμογή υγείας-εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς και του κέρδους, όπου όλα αγοράζονται και πουλιούνται.

Το κυβερνητικό επιτελείο δεν μπορεί να αποκρύψει την επιβολή των 113 προαπαιτούμενων μνημονιακών μέτρων στο όνομα της 3ης αξιολόγησης και την εργατική γενοκτονία που αυτά φέρουν σε όφελος του κεφαλαίου. Το περιφερειακό συνέδριο και όσα θα κομίσει σε αυτό ο Τσίπρας επιδιώκει να συμβάλει στη δημιουργία ενός ακόμη πιο φιλικού περιβάλλοντος στη Δυτική Ελλάδα για τους επενδυτές, στο πλαίσιο της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για την αύξηση της κερδοφορίας των τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Βασική επωδός Κυβέρνησης και Κεφαλαίου είναι ότι «όλοι μαζί» μπορούμε να βάλουμε πλάτη για να βγει η χώρα στο ξέφωτο της «δίκαιης ανάπτυξης», μέσα από μια «κοινή εθνική προσπάθεια». Ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει η Ελλάδα της φτώχειας, της μετανάστευσης και της ανεργίας και η Ελλάδα της αιματοβαμμένης ανάπτυξης και των «φορολογικών παραδείσων». Η Ελλάδα των εκμεταλλευτών από τη μια μεριά και των εκμεταλλευόμενων από την άλλη. Αυτή η Ελλάδα των εκμεταλλευτών πίσω από τα πομπώδη καλέσματα για «θυσίες» επιδιώκει να εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο ανάπτυξης για τη διεθνή και ντόπια ολιγαρχία με μισθούς πείνας και έναν λαό που θα βολοδέρνει ανάμεσα σε ανεργία, επισφάλεια και μετανάστευση.

Δε χρειαζόμαστε άλλους «σωτήρες». Χρειαζόμαστε και παλεύουμε για ένα ανασυγκροτημένο και μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και Κεντρικού Κράτους, με τα εθνικά και υπερεθνικά συμφέροντα. Ένα κίνημα που δε θα επιτρέψει το αιματοκύλισμα του κόσμου για ακόμα μια φορά στο όνομα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ένα κίνημα που θα απαιτήσει την ανατροπή τέτοιων πολιτικών και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί τέτοιες κανιβαλικές αντεργατικές πολιτικές.

Εμείς δεν έχουμε θέση σε τέτοιες φιέστες που εξαπατούν τον λαό. Ας κουβεντιάσουν μεταξύ τους υπό αστυνομική προστασία, αφού δεν τολμούν να βγούνε στο λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους, για την ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε. και για την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Κυρίως όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μη σβήσει το όνειρο και η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή. Απολυμένοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, εργαζόμενοι/ες ας τους «υποδεχτούμε» όπως ακριβώς αρμόζει σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας με τον πιο κυνικό τρόπο.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 6/02 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΙΣ 18:00

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ..Α  Τ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου