Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥ Η Εργατική Αντίσταση Θα Τσακίσει Μνημόνια Και Νεοναζί

Οι γιορτασμοί για την 25η Μαρτίου συνδυάστηκαν με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο πολιτικός κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να υπογραμμίσει με κάθε τρόπο ότι η Ευρώπη είναι η “προστασία και για τα σύνορα και για τη δημοκρατία μας”. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν σταματάει να φωνάζει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ, μέχρι τον κάθε υπουργό του Τσίπρα και κάθε δήμαρχο του Μητσοτάκη το ρεφρέν είναι κοινό: εμείς είμαστε Ευρωπαίοι φωτισμένοι δημοκράτες και ενωμένοι ενάντια στην απειλή που έρχεται από την απολίτιστη Ανατολή.

Στην πράξη, όμως, αυτή η εξευρωπαϊσμένη πατριδοκαπηλεία μεταφράζεται μόνο σε άγριες επιθέσεις σε βάρος της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε όλους τους τομείς. Η ειρήνη κινδυνεύει από την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το πολεμικό σφαγείο στη Συρία, τα μεροκάματα και οι συντάξεις στενάζουν κάτω από τα μνημονιακά “προαπαιτούμενα” και οι δημοκρατικές ελευθερίες απειλούνται από νεοναζί δολοφόνους που τυλίγονται με τη γαλανόλευκη. Οι φασιστικές επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών της ΚΕΕΡΦΑ την ώρα των παρελάσεων ήρθαν να υπογραμμίσουν αυτή την πραγματικότητα.

Ευτυχώς, η απάντηση έρχεται μαζικά από τον κόσμο που παλεύει για να σώσει τις δουλειές του και τις ζωές του από αυτές τις επιθέσεις. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή αυτής της βδομάδας απεργούν εργαζόμενοι σε Δήμους, Νοσοκομεία και Σχολεία ενάντια στις απολύσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις, για να σώσουμε τη δημόσια Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια από την κατάρρευση. Μαζί τους η νεολαία από τις Σχολές που επιστρέφει μαζικά στο δρόμο των κινητοποιήσεων. Και το Σάββατο η ΚΕΕΡΦΑ θα είναι ξανά στις πλατείες για να δείξουμε όλοι μαζί ότι οι φασιστικές προκλήσεις δεν περνάνε.

Η εικόνα αυτής της βδομάδας είναι μόνο ένα δείγμα για τη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει συνολικά τις επιθέσεις. Οργανώνοντας τις εργατικές αντιστάσεις και συνδέοντάς τες με το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, η Αριστερά μπορεί να πετύχει δυο στόχους ταυτόχρονα: και να δείξει ποια είναι η πραγματική έξοδος από τα μνημόνια και να φράξει το δρόμο στις δεξιές και ακροδεξιές προσπάθειες να αποπροσανατολίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση από τις κωλοτούμπες του Τσίπρα.

Έρχεται Πρωτομαγιά μετά το Πάσχα και Πανεργατική απεργία το Μάη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΚΚΕ μπορούν και πρέπει να αναδείξουν ότι η εργατική τάξη και η νεολαία έχουν τη δύναμη να τσακίσουν τη φασιστική απειλή και να ανοίξουν την προοπτική για αριστερή εναλλακτική στην αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου