Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαχητικές συγκεντρώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και καταγγέλλει την κρατική καταστολή στο υπουργείο Παιδείας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαχητικές συγκεντρώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος σήμερα Παρασκευή 2/3, στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις, με μαζική συμμετοχή των μονίμων, αναπληρωτών και αδιορίστων εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών. Δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο για τον Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, η ανάγκη για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών είναι αιτήματα στενά δεμένα με τον αγώνα για μια παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα δικαιώματα, τα όνειρα της νέας γενιάς και της κοινωνίας.


Η πολιτική του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί και στην εκπαίδευση τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, περιφρονώντας τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ο σημερινός αγωνιστικός ξεσηκωμός αντιμετώπισε για άλλη μια φορά την αστυνομική βία και καταστολή. Καταγγέλλουμε τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που επιτέθηκαν με μεγάλες ποσότητες χημικών και ξυλοκόπησαν άγρια εκπαιδευτικούς στο υπουργείο Παιδείας.

Χαιρετίζουμε τη μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος που άντεξε στο χτύπημα της αστυνομικής βαρβαρότητας, προχώρησε σε κατάληψη του σιδερόφραχτου υπουργείου Παιδείας και πραγματοποίησε πανελλαδική συνέλευση αγώνα. Του αγώνα που είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστεί τη ζωή, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και το μέλλον της η κοινωνική πλειοψηφία που χτυπιέται από την πολιτική και τα μνημόνια κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ.

  • Δε μας τρομάζει η κρατική καταστολή
  • Όλοι στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος
  • Μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να νικήσουν οι αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου