Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 2018-Πανεργατική Αρχή, Επαναστατική Προοπτική!

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τις καθιερωμένες εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών που ηχούν πιο κούφιες και ανόητες όσο κι αν υπόσχονται μια καλύτερη χρονιά. Ο Τσίπρας υπόσχεται ότι το 2018 θα είναι το τέλος των μνημονίων γιατί θα ...εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις τους κι ο Μητσοτάκης λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για να πουλήσει τσαμπουκά στα ...Σκόπια!

Υπάρχει, όμως, μια άλλη δύναμη που δεν πουλάει υποσχέσεις, αλλά βάζει μπροστά με το καλημέρα να αλλάξει τα πράγματα: είναι η εργατική τάξη και το κίνημά της.

Στις 8 Γενάρη η κυβέρνηση στέλνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ζητάει η Τρόικα, ανάμεσά τους και τη ρύθμιση που δυσκολεύει την κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν την κήρυξη Πανεργατικής Απεργίας ενάντια στην ψήφιση αυτής της επίθεσης. Είναι ένα βήμα για να συνεχίσουμε τη δυναμική της Πανεργατικής Απεργίας που έγινε στις 14 Δεκέμβρη και ο καλύτερος τρόπος για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους - στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στον ΣΕΒ, στους τραπεζίτες: η εργατική τάξη θα τερματίσει τα μνημόνια με τους αγώνες της.

Μέσα στη βδομάδα που αρχίζει στις 8 Γενάρη συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με καταθέσεις μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής. Φτάνει η ώρα για να καταθέσουν σύντροφοι και συντρόφισσες που αντιμετώπισαν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης ήδη από τη δεκαετία του 1990, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κατάθεση του Δημήτρη Κουσουρή. Είναι το ξεκίνημα για τις μάχες που έχει να δώσει το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα το 2018.

Ενότητα

Ξεκινάμε, λοιπόν! Και με κάθε βήμα αντίστασης στις μνημονιακές επιθέσεις και στις φασιστικές προκλήσεις, χτίζουμε πιο δυνατά την ενότητα του εργατικού κινήματος συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του: από τη νεολαία που υπερασπίζεται τις Σχολές από τη διάλυση μέχρι τους συνταξιούχους που παλεύουν να σώσουν τις συντάξεις, και από τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και των συγκοινωνιών μέχρι τους συμβασιούχους που δίνουν μάχες ενάντια στις απολύσεις.

Την ενότητα αυτής της δύναμης υπηρετεί η κοινή δράση της Αριστεράς και γι' αυτό η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς όλες τις δυνάμεις για να κλιμακώσουμε αυτή τη δράση. Η συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 21 Γενάρη μπορεί να είναι άλλο ένα βήμα για το δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Και η συνέχεια μπορεί να είναι ακόμη πιο δυνατή, αξιοποιώντας την έμπνευση των επαναστατικών παραδόσεων της Αριστεράς. Φέτος γιορτάζουμε 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ, 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ και 50 χρόνια από την έκρηξη του Μάη 1968. Για να μην ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι η Αριστερά αξίζει τον τίτλο της όταν βοηθάει τον “ιστορικό νεκροθάφτη” του καπιταλισμού να παίξει το ρόλο του! 
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου