Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΟΚΔΕ Δεύτερα 15/1, Όλοι Στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις Και Τις Συγκεντρώσεις



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1

12.30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

18.00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκέντρωση 5:30 Κλαυθμώνος)

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει το θράσος να ξεστομίζει ότι το 2018 είναι η χρονιά που θα βγούμε από τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή ψηφίζει μέτρα με σκοπό να οδηγήσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο κενό και την απελπισία .Πλήρως υποταγμένοι στις ορέξεις των δανειστών ικανοποιούν το πάγιο αίτημα τους από την αρχή των μνημονίων: Την αλλαγή του Συνδικαλιστικού νόμου που ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση της απεργίας ενισχύοντας έτσι το Δεσποτισμό του Κεφαλαίου και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που μας έχουν επιβάλλει. Πανηγυρίζει που έκλεισε την τεχνική συμφωνία και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την ψήφιση των δεκάδων προαπαιτούμενων για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση. Το πρώτο πακέτο των βάρβαρων μέτρων έρχεται σε ένα πολυνομοσχέδιο (1.531 σελίδων με 400 άρθρα, κανονικό μνημόνιο δηλαδή) που τα κυριότερα σημεία του στοχεύουν:
  • Στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με αιματηρούς αγώνες. Αποφάσισαν να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται να συμμετέχει το 50% συν 1 των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία – και μάλιστα, μάλλον σε όλες ανεξαιρέτως τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (όπως δείχνει η διατυπωμένη παράγραφος του νομοσχεδίου)!! Ο νόμος ανεξαρτήτως τη μορφή που θα πάρει (αν θα είναι των οικονομικά εντάξει ή ακόμα χειρότερα όλων των εργαζομένων του κλάδου ή της επιχείρησης) δυσκολεύει την κήρυξη απεργίας. Αυτή η αλλαγή του ν. 1264/82 ανοίγει τον δρόμο για να καταργηθεί το πιο «ιερό» δικαίωμα της εργατικής τάξης, που της επιτρέπει να συγκροτείται και να αγωνίζεται ως τάξη.
  • Στο ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας. Περνούν απευθείας στο Υπερ-Ταμείο 14 ΔΕΚΟ. Μεταβιβάζουν απευθείας στο υπερ-Ταμείο το 34% της ΔΕΗ, τις συμμετοχές του δημοσίου σε ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας κλπ.. Ανοίγουν τον δρόμο στο περαιτέρω ξεπούλημα των βασικών κοινωνικών υποδομών, ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, συγκοινωνίες κτλ. Δεν διστάζουν να νομοθετήσουν για την απαλλαγή των 6 ξένων τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου.
  • Στην επιτάχυνση τις διαδικασίας των Πλειστηριασμών. Έχουν ήδη ψηφίσει μέσα στα Χριστούγεννα νόμο για να διώκεται αυτεπάγγελτα η παρεμπόδισή τους και να ληφθούν μέτρα για την επαρκή προστασία τους από την αστυνομία. Όλοι οι πλειστηριασμοί, ακόμα και για οφειλές προς την εφορία και τα ταμεία, θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.
  • Κοινωνικά επιδόματα: Καταργούνται τα επιδόματα που ίσχυαν για τα παιδιά, ενώ ήδη εφαρμόζεται νέο «ψαλίδι» στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα από 1η Ιανουαρίου του 2018. Χάνουν το επίδομα περίπου 15.000 οικογένειες με εισόδημα άνω των 33.000 ευρώ, ενώ απώλειες θα έχουν 54.550 οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και εισοδήματα από 13.500 ευρώ και άνω.
  • Στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει άρθρα που 
  • τσακίζουν τους φαρμακοποιούς, τους αρτοποιούς και όλες τις μικρές επιχειρήσεις. Αντί αυτού δίνουν τέσσερις νέες άδειες για να ανοίξουν Καζίνο μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη χαρτοπαιχτική λέσχη.
Η βρωμερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο μνημονιακή κυβέρνηση που έχει περάσει. Τα μνημόνια που έχει ψηφίσει και συνεχίζει να ψηφίζει είναι ακραία νεοφιλευθερά, ενώ η ρητορική τους ξεπερνά στην ψευτιά όλους τους παλιότερους μνημονιακούς. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό Λαό από τα μέτρα ανοίγοντας επικίνδυνα μέτωπα (την ονομασία της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και την αίτηση ακύρωσης του ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό), προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα, ακόμα πιο βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Έχουν υποταχθεί πλέον σε όλες τις ορέξεις των δανειστών, ποντάρουν στην πιο αδίστακτη εξυπηρέτηση των πιο ταξικών, αδίστακτων συμφερόντων των καπιταλιστών και πλουσίων, ενώ προσπαθούν να μεταμφιεστούν στους εργαζόμενους και στους φτωχούς σε «μωρές παρθένες». Όλα αυτά για να παρατείνουν τον πολιτικό τους βίο.

Τον βίο τους όμως δείχνει να θέλει να παρατείνει και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, που εμφανίζει σημάδια πλήρους αποσύνθεσης και διάλυσης. Η ΓΣΕΕ δεν προκηρύσσει Απεργία καθώς έχει στρατευτεί πλήρως με τους μνημονιακούς, την ΕΕ και τους δανειστές. Η ΑΔΕΔΥ μένει μόνο σε μια 3ωρή στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης των μέτρων.

Οι Σταλινικοί γραφειοκράτες του ΠΑΜΕ καλούν τα σωματεία «τους» σε απεργία την Παρασκευή 12/1 (ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο), χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο συνέχισης και κλιμάκωσης. Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι να εκτονώσουν την κατάσταση, να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Δεν καλούν σε απεργία τη μέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου. Η απεργία τους είναι τουφεκιά στον αέρα, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την γνωστή τακτική τους, να προσπαθούν να τσακίσουν όσους αγωνίζονται πραγματικά και βρίσκονται στα αριστερά τους. Να εξαφανίσουν κάθε άλλη φωνή, ώστε να εμφανίζονται οι ίδιο ως η μόνη αγωνιστική δύναμη.

Τα μέτρα είναι δεδομένο ότι θα τα στηρίξουν όλοι οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί, που για άλλη μια φορά μας στέλνουν πρόβατα στην σφαγή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε άμεσα. Μας έχουν προδώσει και μας παραδίδουν χωρίς καμία ενοχή στις ορέξεις του κεφαλαίου και κάθε μαυραγορίτη επιχειρηματία. Όλοι οι «από πάνω» και οι γραφειοκράτες έχουν διαλέξει το στρατόπεδο των μνημονιών, της φτώχειας και της εξαθλίωσής μας. 

Η μόνη διέξοδος είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην ενότητα και αυτοοοργάνωση μας, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να οργανώσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας για να απαλλαγούμε μια και καλή από τα Μνημόνια και όλους αυτούς που τα υπηρετούν.
  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία.
  • Οργάνωση και αγώνας παντού για να φύγουν παλιοί και νέοι Μνημονιακοί. Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.
  • Έξω τώρα από τη δικτατορία του Ευρώ και της ΕΕ. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη.
  • Πλήρης διαγραφή του Χρέους. Δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε σε κανέναν
  • Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς–κλειδιά της οικονομίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου