Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ! 

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του ελληνικού εξαρτημένου καπιταλισμού, χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού έφερε ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεροκάματων και εισοδημάτων, απληρωσιά για μήνες. Λουκέτο μπήκε σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αδυναμία πληρωμής των δανείων για σπίτια από τμήματα του λαού, αλλά και για άλλες ανάγκες, που πάρθηκαν κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Παράλληλα χιλιάδες είναι αυτοί που εκτός από τις «υποχρεώσεις» τους στις τράπεζες αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βαριά χαράτσια που επιβάλει το κράτος.


Όλη αυτή η κατάσταση που δημιούργησε η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση και οι κυβερνήσεις του συστήματος, τόσο οι παλαιότερες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, έχει φέρει σε αδιέξοδο όλο αυτό τον κόσμο. Ταυτόχρονα η κυρίαρχη προπαγάνδα ρίχνει ευθύνες στο λαό γιατί τάχα ήθελε «μεγάλα σπίτια» και τον διακατείχε «καταναλωτική μανία». Με λίγα λόγια τον κατηγορούν ότι «κατανάλωνε περισσότερα απ’ όσα άντεχε» καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για τη κατάσταση της χώρας και του εαυτού του.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές φοβούμενοι από τη μια τις αντιδράσεις αλλά και μη όντας έτοιμοι να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους, στα πλαίσια της ανακατανομής του πλούτου, κατάσχοντας και πλειστηριάζοντας σπίτια και περιουσίες αποκτημένες με κόπο με διάφορα τερτίπια τύπου «νόμου Κατσέλη» και ετήσιων αποφάσεων για το ακατάσχετο της «πρώτης κατοικίας» κέρδιζαν χρόνο. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσαν και οι τράπεζες που κατέθεταν στους οφειλέτες προτάσεις πρακτικά ανεφάρμοστες. Δημιουργούσαν ψεύτικες ελπίδες μέσω της μακροχρόνιας παράτασης των λαϊκών «εκκρεμοτήτων» φροντίζοντας παράλληλα να μη χάνουν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η τωρινή κυβέρνηση το πρώτο που έκανε ήταν να αλλάξει τις διαδικασίες και να τις επισπεύσει. Η «πρώτη κατοικία» από 1/1/2018 δεν προστατεύεται για όσους δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη (για τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή) και επιπλέον κατασχέσεις και πλειστηριασμούς «πρώτης κατοικίας» θα διενεργούν και οι κρατικοί φορείς (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.). Αυτό που μεθοδεύεται είναι η διενέργειά τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά για να αποφευχθούν ακυρώσεις από το κίνημα το οποίο ποινικοποιείται και καταστέλλεται με αυτεπάγγελτες διώξεις και συλλήψεις.

Η νέα αυτή εξέλιξη της επίθεσης εντάσσεται στο λεγόμενο πολυνομοσχέδιο που κατέβασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τις άλλες άγρια αντεργατικές και αντιλαϊκές πλευρές που έχει αυτό, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, τα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να «περάσει» τη λεγόμενη 3η αξιολόγηση απ΄τους ιμπεριαλιστές «δανειστές».

Το λεγόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών αφού τα πρώτα χρόνια αποδέχτηκε τη λογική της «πρώτης κατοικίας» συνέβαλε στις αυταπάτες της λεγόμενης νομικής διεξόδου (με τα δικαστήρια και τις προσφυγές στο νόμο Κατσέλη). Έπειτα και αφού η έλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γκρέμισε τις αυταπάτες, προσανατολίστηκε προς τη ματαίωση πλειστηριασμών και στη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων μετατρέποντάς τους σε υπεύθυνους για την κυβερνητική πολιτική! Καθιστώντας έτσι ευάλωτο και το όποιο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας.

Μεγάλος απών από το κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας είναι ο ίδιος ο λαός. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι που κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια και περιουσίες.

Εκτιμώντας ότι κινήσεις ματαίωσης των πλειστηριασμών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση μόνο να τους καθυστερήσουν και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρήκε τρόπο ν΄ απαντήσει σ΄ αυτές (μέσω διαδικτύου), θεωρούμε ότι το κύριο είναι να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλατύ και μόνιμο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με στόχο να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και άνεργος το σπίτι του και την περιουσία του.


Κάτω τα χέρια απ΄ τη λαϊκή κατοικία!

Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες είναι η απάντηση στην καταστολή!

Αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για στέγη, δουλειά και δικαιώματα!

10/1/2018


Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14) ΣΤΙΣ 3.30 μμ

1 σχόλιο:

  1. Σε συγκεντρώσεις την Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας καλεί το ΠΑΜΕ.

    Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Κορωπίου, Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).

    Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στις 3.30 μ.μ., με συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο).

    Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 3 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

    Στην Καρδίτσα τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων καλούν στις 3 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο.

    Στη Λαμία το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 3.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο.

    Στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 3.30 μ.μ. στα Δικαστήρια

    Στα Τρίκαλα στις 3.30 μ.μ. στα Δικαστήρια

    Στη Χαλκίδα πρωτοβάθμια Σωματεία καλούν στις 3.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο (Π. Βαρατάση 25).

    Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

    Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης βάζει παραπέρα στο στόχαστρό της τη λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φαντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρό του τη λαϊκή στέγη για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού προς το λαό που αδυνατεί να πληρώσει τη φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους. Τα 104 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η συνεχής άνοδός τους δείχνει την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει ο λαός, που στα χρόνια της κρίσης είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, τη μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση, με ταυτόχρονη φοροεπιδρομή.

    Αυτά τα στοιχεία, τα οποία φόρεσαν στο λαό τη θηλιά του χρέους, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, είναι στοιχεία τα οποία θα συνεχίζονται και στη φάση ανάπτυξης. Η εξασφάλιση "ευκαιριών" για μεγάλα κέρδη στους "επενδυτές", που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, σημαίνει φοροληστεία για το λαό, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών, που γίνεται από την κυβέρνηση, είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι "υγιείς" επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις "επενδύσεις".

    Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό σε ένταση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους.

    Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις την Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

    Στην Αττική στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας, (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12) και στην απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

    Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

    Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή