Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Είναι ΝΤΡΟΠΗ και τεράστια κοινωνική αδικία αυτά που κάνουν Π.Καμμένος-Δ.Βίτσας με τους στρατιωτικούς

Πραγματικά, αυτά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους Στρατιωτικούς, η κυβέρνηση των Μνημονίων, της απόλυτης ταύτισης με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού κάνουν τους Χουντικούς του 1967 να μοιάζουν με πολιτικούς νάνους!
 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Διατηρεί και Αυξάνει το ΠΡΟΝΟΜΙΑ στους στρατιωτικούς, έχοντας μάλιστα την στήριξη του ΚΚΕ.
 
Το 2018, ορίζεται ως Έτος Μέριμνας για τους Στρατιωτικούς, όχι μόνο αυξάνοντας τις διακρίσεις έναντι των φαντάρων και του κόσμου της εργασίας, αλλά οι στρατιώτες είναι οι ΑΜΙΣΘΟΙ ΔΟΥΛΟΙ που στηρίζουν αυτές τις παροχές στα στελέχη. Η κυβέρνηση ουσιαστικά προχωρά σε αυτή την προνομιακή μεταχείριση των στρατιωτικών για δύο λόγους:


αφενός γιατί έχουμε μπει άτυπα σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα η ακροδεξιά συνιστώσα των ΑΝΕΛ, ελπίζει στην πολιτική της διάσωση μέσω της υφαρπαγής των ψήφων των στρατιωτικών.
αφετέρου, τα πολεμικά σχέδια της κυβέρνησης που μετατρέπουν την χώρα σε τεράστια πολεμική βάση, απαιτούν ακόμη και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή, η ένταση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ-Έλεγχο Ανατολικής Μεσογείου προϋποθέτουν την "ενσωμάτωση" των στρατιωτικών.

Αποκορύφωμα λοιπόν αυτής της προκλητικής ευνιοκρατίας ήταν η ομιλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τη κήρυξη του 2018 ως Έτους Μέριμνας Προσωπικού των ΕΔ.
Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε και στην καταβολή του υπολοίπου 50% των χρημάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταβολής αυτού του ποσού μέσω επιδομάτων που θα δοθούν στους στρατιωτικούς.
 Να θυμίσουμε ότι η απόφαση του ΣεΤ κάνει λόγο για επιστροφή των μνημονιακών κρατήσεων στα στελέχη του βαθέος κράτους -δικαστές, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πράκτορες ΕΥΠ κλπ- και μόνο αυτούς, καθώς δεν δημιουργεί δεδικασμένο για καμιά κατηγορία εργαζομένων! Πρόκειται για μια απόφαση εξαγοράς των κατασταλτικών δυνάμεων που στο πλαίσιο της εφαρμογής των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής, θα επιβάλλουν στον κόσμο της εργασίας
Την υλοποίηση αυτής της ΧΥΔΑΙΑΣ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ απόφασης στηρίζει το ΚΚΕ!

Σ΄ ότι αφορά στο Έτος Μέριμνας Προσωπικού ο Καμμένος ανακοίνωσε την προσπάθεια αγοράς των δανείων στρατιωτικών από τις τράπεζες μέσω του ΑΟΟΑ, ώστε να διευκολυνθούν οι στρατιωτικοί που χρωστάνε και να μην κινδυνεύσει κάποιος από τα δάνεια που είχε πάρει σε άλλες εποχές και με άλλο μισθό! Έχουμε ζητήσει μέσω των Γενικών Επιτελείων να κατατεθούν στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια που έχουν οι στρατιωτικοί και επεξεργαζόμαστε πρόταση για αγορά όλων των δανείων “κόκκινων και πράσινων” από τον ΑΟΟΑ. Αυτό αφορά και τους απόστρατους”.

Δηλαδή, την χρονική περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει να καταστείλει με τον πλέον αυταρχικό τρόπο τις κινηματικές αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας που στρέφεται ενάντια στους πλειστηριασμούς, οι Υπουργοί Άμυνας λαμβάνουν αυτές τις "προνοιακές" αποφάσεις για τα στελέχη.

Ταυτόχρονα, η λαϊκή οικογένεια που απειλείται με κλοπή του σπιτιού της πρέπει "να κόψει" το λαιμό της -σύμφωνα με την κυβέρνηση- για να καλύψει το υπέρογκο κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης των παιδιών της.

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΑΔΙΚΑ, δημιουργούν τεράστιες ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, δεν είναι ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ, αλλά έχουν συνέχεια και συνέπεια.
Η επιστροφή του 50% των χρημάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα επιστραφούν λοιπόν στους στρατιωτικούς με τη μορφή επιδομάτων και παροχών.
Για να τα δούμε όλα αυτά:
Ενώ περιορίζουν σε 1 από 3 τις καταστάσεις επιβίβασης (δωρεάν εισιτήρια για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο) δίνουν επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς.

Στην ανακοίνωση μας "ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΒΙΤΣΑΣ: Ευνοούν τους Στρατιωτικούς, τα παίρνουν από τους Φαντάρους!" τονίζαμε ότι "Στην νέα της ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εξαγγέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς:
ΜΟΝΟ για αυτούς υπάρχει πρόβλεψη ΑΥΞΗΣΗ της έκπτωσης στις μετακινήσεις τους από 15% σε 25%!

Δηλαδή, οι στρατιωτικοί που αμείβονται εξαιρετικά σε σχέση με τις αμοιβές των εργαζομένων ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ τομέα, τους παρέχεται πλήθος προνομίων, θα απολαμβάνουν την ίδια έκπτωση με τους στρατεύσιμους που αμείβονται με 8,7 ευρώ!

Θυμίζουμε ότι μέχρι το 1992, η έκπτωση για τις μετακινήσεις των φαντάρων ήταν 50%.

Από το 1992 μέχρι το 2017, η έκπτωση μειώθηκε σε 25% για τους φαντάρους και έγινε 15% για τους στρατιωτικούς.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνουν την έκπτωση σε 25% για τους Στρατιωτικούς!"http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μάλιστα, οι στρατιωτικοί και το πολιτικό προσωπικό εξασφαλίζουν την μετακίνηση τους προς και από τις στρατιωτικές μονάδες ΔΩΡΕΑΝ με υπηρεσιακά οχήματα, αλλά οι φαντάροι πρέπει να πληρώσουν ΚΤΕΛ-ΤΑΧΙ-Τραίνα (πχ ΚΕΤΘ Αυλώνας).

Δεν είναι όμως μόνο τα επιδόματα και το κόστος μετακίνησης. Το Υπουργείο Άμυνας εξαγγέλλει την παροχή διαμερισμάτων στα ΣΟΑ σε στρατιωτικούς. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ακολουθεί αντίστοιχη πολιτική στον χώρο της Υγείας-Παιδείας -με αποτέλεσμα να μην βρίσκει γιατρούς για τα ακριτικά νησιά ή να αναγκάζει τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να κοιμούνται στις παραλίες- αλλά βασίζεται στην απλήρωτη εργασία των φαντάρων για την κατασκευή και συντήρηση όλων αυτών των οικιών.

Και έχει το ΘΡΑΣΟΣ η κυβέρνηση και μιλά για ΩΦΕΛΙΜΗ ΘΗΤΕΙΑ...
Επίσης, με βάση τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΥΠΗΡΕΤΗ φαντάρου παρέχεται η δωρεάν σχεδόν διαμονή στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ και οι φθηνές υπηρεσίες στις Λέσχες Αξιωματικών.
Διαβάστε ακόμη:
Διαβάστε λοιπόν:ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: “Κανόνι” 5 εκ. στο ΜΤΝ από τις “αποκαταστάσεις ναυάρχων”! Έγγραφο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

http://diktiospartakos.blogspot.gr
Ποιος εργαζόμενος απολαμβάνει τα προνόμια των στρατιωτικών; http://www.indexanthi.gr

Απαράδεκτα προνόμια στρατιωτικών και δικαστικές δικαιολογίες...http://diktiospartakos.blogspot.gr
Ποιοι "άγαμοι υιοί" στρατιωτικών μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους και ποιοι όχι
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Εμείς Απαιτούμε:

Αναβολής Στράτευσης για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν την Απειλή του Πλειστηριασμού της οικίας τους και πρέπει να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Να κλείσουν τώρα και να επιστραφούν στον εργαζόμενο λαό μας. Να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα αναψυχής και ψυχαγωγίας από όλους. Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με εργαζόμενους για να δημιουργηθούν επιτέλους θέσεις εργασίας. Η εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων βολεύει τους στρατιωτικούς και την κυβέρνηση γιατί τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα παροχής φθηνών υπηρεσιών-προϊόντων, αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας και αυξάνει την Ανεργία.

Καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από Φαντάρους σε Υγεία-Παιδεία-κατασκευαστικά επαγγέλματα-ΟΤΑ κλπ από φαντάρους.

Αμοιβή των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού, αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση από τον Στρατό.

Παροχή όλων των απαραίτητων ειδών για τη θητεία. Αξιοπρεπή σίτιση, συνθήκες. Σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο μας και δωρεάν δυνατότητες ψυχαγωγίας πχ. αθλητικούς αγώνες, πολιτιστικά δρώμενα κλπ.

ΟΧΙ στην υπερεκμετάλλευση: υπηρεσίες 1-1 και Απαλλαγή Υπηρεσιών μετά από 24ωρη Υπηρεσία όπως ισχύει και για τα στελέχη.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση μας "Ακριβή, πολύ ακριβή η Άδεια για τους Φαντάρους! "http://diktiospartakos.blogspot.gr" περιγράφαμε ότι "Στην πράξη ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπει τους δεκάδες χιλιάδες φαντάρους σε ΠΕΛΑΤΕΙΑ, αποτελεί μια βασική πηγή εισοδήματος για τις Αεροπορικές και Σιδηροδρομικές εταιρείες, τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ προσφέροντας μας για οικονομική εκμετάλλευση".

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Εμείς Απαιτούμε ο Ελληνικός Στρατός και το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβουν όλο το κόστος της μετακίνησης των Στρατευμένων στις Άδειες και στις Εξόδους μας.

Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να Διεκδικήσουμε, σε κάθε έξοδο μας, η Απομάκρυνση και η
Επιστροφή μας στη μονάδα να γίνεται με Υπηρεσιακά Οχήματα ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, κάτι που ισχύει για τα στελέχη και το μόνιμο προσωπικό.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.

Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.

Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.

Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.

Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου