Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΑΣ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Η ΛΑ-ΑΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΙΣ 12μ 

Την ερχόμενη Δευτέρα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιέχει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που έχει συμφωνήσει κυβέρνηση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές σύμφωνα με το πρόγραμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στο νομοσχέδιο αυτό, όπου υπάρχουν δεκάδες προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα θέματα που αφορούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
 

Συγκεκριμένα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στη κήρυξη απεργίας απ’ τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάτι που απαιτούσαν ιδιαίτερα τόσο οι ιμπεριαλιστές δανειστές όσο και οι ντόπιοι καπιταλιστές του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρήσεων. 


Καταργείται επίσης κάθε υποτιθέμενη προστασία της λεγόμενης πρώτης κατοικίας, δίνεται η δυνατότητα για κατασχέσεις απ’ το δημόσιο ακόμα και για ποσά των 500 ευρώ και γενικότερα δίνεται η δυνατότητα σε τράπεζες- εφορία- δημόσιο και γενικά σε κάθε τοκογλυφικό κοράκι να ρουφήξει στη κυριολεξία το αίμα των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Περικόπτονται μια σειρά κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας στους ίδιους δρόμους με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική με νέα αντιδημοκρατικα μετρα , όπως είναι το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας αλλά και η πρόσφατη τροπολογία για την ποινικοποίηση των αντιστάσεων στις κατασχέσεις κατοικιών.

Και ενώ η κυβέρνηση- κεφάλαιο - Ε.Ε.- ΔΝΤ αλωνίζουν με τα βάρβαρα μέτρα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό, η αντίδραση τους υπονομεύεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που παραμένουν θεατές, στην πραγματικότητα σύμμαχοι της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό ,ακριβώς, ήλθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά και η προκλητική στάση τους που αρνήθηκε να γίνει απεργία ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο και οδήγησε τη συνδικαλιστική διαμαρτυρία να ελαχιστοποιηθεί και να διασπασθεί σε μια συγκέντρωση μεσημεριανή της ΑΔΕΔΥ και σε μία ξεχωριστή απογευματινή της ΓΣΕΕ , την τελευταία μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου (!)

Παράλληλα το ΠΑΜΕ με μια επίδειξη επικοινωνιακών κόλπων συνεχίζει να αδιαφορεί για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και ικανοποιείται με την διοργάνωση περιχαρακωμένων «δράσεων» που συσπειρώνουν μόνο τις δικές του δυνάμεις.

Μέσα σε αυτό το συνδικαλιστικό πλαίσιο υπόσκαψης της δυνατότητας αγωνιστικής αντίστασης της εργατικής τάξης, «προτάσεις» που εκτοξεύονται χωρίς να λογαριάζουν πως θα επιτευχθεί μαζική κινητοποίηση με την ευρύτερη συσπείρωση εργαζομένων δεν έχουν σαν αποτέλεσμα παρά να επιτείνουν τη σύγχυση.

Η σημερινή κατάσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέχει πολύ απ’ τις πραγματικές ανάγκες για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή αντεργατική λαίλαπα. Η κυρίαρχη συνδικαλιστική πολιτική με την αποδιοργάνωση που έχει φέρει δυσκολεύει και φρενάρει την δυνατότητα τους να αντισταθούν και να διεκδικήσουν.


Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του αγωνιστικού κινήματος εργαζομένων είναι ανάγκη να εντείνουν και να επιμείνουν στις προσπάθειες τους να δημιουργήσουν εκείνες τις δυνατότητες που θα κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία με στόχο να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης- κεφαλαίου - Ε.Ε.- ΔΝΤ.

Με αυτή την κατεύθυνση να παρέμβουν και να ενισχύσουν τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιλαϊκό – αντεργατικό πολυνομοσχέδιο. Προβάλλοντας την ανάγκη της οργάνωσης και της συνέχισης των μαζικών αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης με τα συνεχή βάρβαρα μέτρα και «μνημόνια».
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα συνδικαλιστικά- εργασιακά δικαιώματα!
  • Κάτω τα χέρια απ’ την απεργία! Συνδικάτα ταξικά στα χέρια των εργαζομένων!
  • Κάτω τα χέρια απ’ τη λαϊκή κατοικία! Όχι στις κατασχέσεις!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και πραγματική στήριξη στους ανέργους!
  • Να σταματήσουμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα φορομπηχτικά μέτρα, το ξήλωμα των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια και την παιδεία. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις!
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις!
  • Να αποκρούσουμε τη πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου - Ε.Ε.-ΔΝΤ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!


11.1.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου