Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΕΕΚ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια επίδειξη συμμόρφωσης προς τους τοκογλύφους δανειστές, και αντεργατικού φόβου προχωρά στην έμμεση κατάργηση των απεργιών, υποχρεώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία να παίρνουν απεργιακές αποφάσεις με το μισό και πλέον των εγγεγραμμένων μελών τους, με ένα νομοσχέδιο που βιαστικά φέρνει στη Βουλή.
 
Μια κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας προχωρά σε ωμή παρέμβαση στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, θυμίζοντας πρακτικές που θα ζήλευαν και ακραίοι δεξιοί.
 
Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν ήδη ξεκινήσει, εξέλιξη που θα ξεδιπλωθεί με βίαιο τρόπο φέτος. Με απειλές για διώξεις σε όποιον εμποδίζει το ξεσπίτωμα χιλιάδων ανθρώπων. Μαζί με αυτά, δυσβάσταχτη φορολογία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, νέες αλλαγές - συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, ιδιωτικοποιήσεις και αξιολογήσεις στο δημόσιο τομέα.


Από την άλλη μεριά ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ομολογούν πως βρίσκονται στις παραμονές μιας νέας επιδείνωσης της κρίσης της. Για αυτό και επείγονται να κλείσουν τα ζητήματα στην Ελλάδα. Αδιαφορούν μπροστά στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που προκαλούν. Για αυτούς προέχει να σωθούν οι τράπεζες και τα σαθρά πολιτικά συστήματά τους.
Ας παλέψουμε για μια κινητοποίηση που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια πραγματική ανατρεπτική Γενική Απεργία. Στις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται, το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνει να βρει συμμαχίες στα πλέον απαξιωμένα και εχθρικά τμήματα του οργανωμένου συνδικαλισμού απέναντι στο εργατικό κίνημα.
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί σε μάχη για να διώξουμε την κυβέρνηση, που κηλίδωσε και βρώμισε την αριστερά και την έννοια του αγώνα. Που κάνει το βίο αβίωτο σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα. Για να υπερασπίσουμε τα όπλα αγώνα που έχουμε, την απεργία, τη διαδήλωση και τη συγκέντρωση, που με μεγάλη ευκολία περιστέλλουν.
Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε ενάντια στον κίτρινο συνδικαλισμό της ΓΣEE που αρνείται να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις έστω και για να σώσει τα προσχήματα. Να υπερβούμε τον συνδικαλισμό της γραφειοκρατικής ανάθεσης του ΠAME. Για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων μάχης. Για έναν εργατικό συνδικαλισμό στα χέρια των εργαζομένων, με σωματεία ανοιχτά και δημοκρατικά. Με διεκδικήσεις και πρόγραμμα για την έξοδο από τη φρίκη της καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής. Να είναι οι τωρινοί αγώνες η αφετηρία για την οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας!
Να πάρουμε στα χέρια μας τον αναγκαίο αγώνα για δουλειά, παιδεία, υγεία, τροφή και στέγαση για ντόπιους και μετανάστες. Ο πόλεμος που κηρύσσει η κυβέρνηση ενάντια σε κάθε όρο ζωής, πρέπει να απαντηθεί με το δικό μας πόλεμο και τα δικά μας όπλα. Για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας και ιδίως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών. Για να οργανώσουμε την παραγωγή και την κοινωνία με βάση τα συμφέροντά μας. Για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική έξοδο από την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια.

Παρασκευή 12/1 12μμ: Απεργιακή Συγκέντρωση στα Προπύλαια

Πέμπτη 11/11 6μμ: Καταγγελία στα γραφεία τησ ΓΣΕΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου