Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΚΚΕ (μ-λ) Καταγγελία Για Τις Φασιστικές Επιθέσεις Στην Θεσσαλονίκη

Στις 21 του Γενάρη φασιστικές ομάδες, εκμεταλλευόμενες το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, επιτέθηκαν σε πολιτικούς χώρους. Συγκεκριμένα, ομάδα με φασιστικά χαρακτηριστικά έβαλε φωτιά στην κατάληψη Libertaria, με αποτέλεσμα το κτήριο να καταστραφεί. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία, ανάλογη ομάδα επιτέθηκε στον Ε.Κ.Χ. «Σχολείο» και απωθήθηκε από την περιφρούρηση. Τέλος, υπήρξε προσπάθεια, χωρίς επιτυχία, να προσεγγιστεί και να χτυπηθεί η πολιτική αντισυγκέντρωση που λάμβανε χώρα στην περιοχή της Καμάρας. 
 

Οι επιθέσεις αυτές, είναι φυσική συνέχεια και συνέπεια του σοβινιστικού και εθνικιστικού κλίματος που δημιουργήθηκε στην πόλη όλες αυτές τις μέρες, με αφορμή το ζήτημα του ονόματος. Κλίμα το οποίο στράφηκε και ενάντια σε κάθε πολιτική δύναμη που δεν δέχεται να παρασυρθεί από αυτό. 

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της γενικευμένης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που βρίσκεται σε όξυνση. Αποτελεί κομμάτι της ίδιας πολιτικής που οδηγεί στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, σε συλλήψεις πολιτικών προσφύγων, σε διώξεις και απολύσεις συνδικαλιστών, σε απαγορεύσεις διαδηλώσεων.

Απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση της φασιστικής βίας απαιτείται η μαζική καταγγελία των φασιστικών επιθέσεων και η συγκρότηση μετώπων πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά και θρέφει την κάθε φασιστική ομάδα.

• Μαζική καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων
• Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης
Θεσσαλονίκη, 22 Γενάρη 2018

Κ. Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου