Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΕΕΚ (ΚΟ ΠΑΤΡΑΣ): Αλληλεγγύη Στην Κατάληψη Libertatia Και Στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο/Σχολείο

Την Παρασκευή 21 Γενάρη ομάδες ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη έβαλαν φωτιά στην κατάληψη Libertatia, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί και στον “Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο - Σχολείο”.

Mάλιστα, όλα αυτά, με την ανοχή της Αστυνομίας που διευθύνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι επιθέσεις έγιναν από ομάδα που συμμετείχε στο εθνικιστικό συλλαλητήριο για την "υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας".Είναι σαφές πως η αντίθεση των εθνικιστών και φασιστών στην ενδεχόμενη δήθεν παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στη σημερινή “FYROM” αποτελεί το έναυσμα για την αναζωπύρωση των επιθέσεών τους ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και μάλιστα, σε βάρος των εμπροσθοφυλακών του.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η εθνικιστική πολιτική βαδίζει χέρι-χέρι με την αντεργατική πολιτική.

Εκείνοι που θέλουν να... κατακτήσουν τα Σκόπια -μιας και πιστεύουν πως “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”- είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν να καταλάβουν τους Κατειλημμένους χώρους των ελληνικών πόλεων για χάρη της αστικής “νομιμότητας”.

Όλοι αυτοί είναι τελικά ίδιοι, είτε κρατάνε τα ρόπαλα της Χρυσής Αυγής με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, είτε φοράνε γαλόνια -σαν το Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο- με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.

Τροφοδοντούνται από την κοινωνική σήψη που σπέρνει η καπιταλιστική χρεοκοπία, ενισχύονται από τους πιο αντιδραστικούς αστικούς κύκλους, ξεθαρρεύουν από τις προδοσίες της ψευτο-αριστεράς, κυβερνώσας και μη.

Οι λαοί έχουν το δικαίωμα του εθνικού τους αυτοπροσδιορισμού κι αυτό είναι η βάση της ειρήνης. Ο ιμπεριαλισμός ρίχνει λάδι στη φωτιά των εθνικισμών για να προωθήσει τα συμφέροντά του στην περιοχή των Βαλκανίων και στον πρώην σοβιετικό χώρο. Ελευθερία στους λαούς και διεθνιστική πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Δεν θα περάσουν. Με μαζική εργατική, επαναστατική, διεθνιστική πάλη θα τους τσακίσουμε. Θα ανοίξουμε το δρόμο στην κοινωνική επανάσταση και τον κομμουνισμό.

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αγωνιστές
Τσακίστε τους εθνικιστές και τους φασίστες
Έξω τώρα οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια
Κάτω οι κυβερνήσεις των καπιταλιστών σε Αθήνα, Σκόπια, Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι…
Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία! Κόκκινα Βαλκάνια Σοσιαλιστικά - Χωρίς πολέμους - Χωρίς αφεντικά!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/1, 18:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΠΑΤΡΑ)

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Κομματική Οργάνωση Πάτρας

24/1/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου