Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ο Ν. Τεμπονέρας Ζει Στους Αγώνες Του Λαού Και Της Νεολαίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Ζωντανή και άσβεστη παραμένει η μνήμη του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε πριν 27 χρόνια από τους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρό της στην Πάτρα, Γιάννη Καλαμπόκα.

Ο Νίκος Τεμπονέρας έγινε στόχος των δολοφόνων γιατί υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη ζωή του, τις μαθητικές καταλήψεις ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Β. Κοντογιαννοπούλου –που έγινε πασόκος μετά για να ξεπλυθεί- και της κυβέρνησης ΝΔ του Κων. Μητσοτάκη.

Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ έχει βασικό στήριγμα την κρατική και παρακρατική βία, προπαγάνδα και τρομοκρατία. Καθόλου τυχαία ο Κοντογιαννόπουλος, ένας από τους ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς της δολοφονίας, έγινε μετά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Μ. Αρβανίτης, ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε το δολοφόνο Καλαμπόκα, είναι σήμερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η φτηνή προσπάθεια καπηλείας του αγώνα και της θυσίας του Ν. Τεμπονέρα από την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλο, θα αποτυγχάνει πάντα. Γιατί θα αναμετριέται η στάση και το παράδειγμά του με τις πράξεις όσων προσκύνησαν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και χτύπησαν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ο Ν. Τεμπονέρας, δάσκαλος και λαϊκός αγωνιστής, φωτεινό παράδειγμα μαχητικότητας και αλληλεγγύης, ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο. Είναι ταυτισμένος για πάντα με κάθε αγωνιστικό σκίρτημα της νέας γενιάς για μόρφωση, δουλειά, ζωή και ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου