Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Τις Επιθέσεις Φασιστών Στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, επιτέθηκαν στην Κατάληψη «ΣΧΟΛΕΙΟ» και αποκρούστηκαν από τα μέλη της κατάληψης – επιτέθηκαν στην κατάληψη “LIBERTATIA” που την βρήκαν άδεια και την έκαψαν ολοσχερώς.

Η πολιτική ποιότητα του συλλαλητηρίου ήταν δεδομένη από την προσωπικότητα των διοργανωτών του. Άνθιμος και τα πιο ακροδεξιά στοιχεία της εκκλησίας, ο εν αποστρατεία στρατηγός Φραγκούλης υποψήφιος πραξικοπηματίας το 2011 ενάντια στο κίνημα των Πλατειών, έφεδροι αξιωματικοί, κάθε είδους εθνικιστική και φασιστική οργάνωση και ομάδα. Καλυπτόμενοι από διάφορους συλλόγους και χιλιάδες κόσμου που ψάχνει από κάπου να «πιαστεί». Ο βασικός ομιλητής, στρατηγός Φραγκούλης, απείλησε πως «αυτοί» και ο στρατός θα σταματήσουν κάθε πολιτική που δεν συμφωνεί μαζί τους στο θέμα του Μακεδονικού. Και από πίσω άλλες δυνάμεις, επιχειρηματικές, αστικές, ιμπεριαλιστικές κινούν νήματα για να αποκτήσουν επιρροή καπηλευόμενοι το ζήτημα της Μακεδονίας, στήνοντας ακόμα και καινούρια κόμματα.

Για να κυριαρχήσουν αυτές οι δυνάμεις, χρησιμοποιούν το Μακεδονικό ως το θέμα που θα ενώσει μαζικά τον κόσμο, κάνοντάς τον να ξεχάσει την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης και του αγώνα για την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια ως όρου ζωής για την εργατική τάξη και την νεολαία και να γίνουμε όλοι ένα – αφεντικά και εργάτες, οι ΟΧΙ με τους ΝΑΙ, πλούσιοι και φτωχοί, κάτω από την ελληνική σημαία. Σκοπός τους να επενδύσουν στην απογοήτευση του εργατικού κινήματος από την προδοσία των Συριζαίων και να δώσουν ένα ψεύτικο εθνικό όραμα στις μάζες για να μην βλέπουν σαν εχθρό τους Καπιταληστές, τους επιχειρηματίες-τραπεζίτες, τους δανειστές, αλλά έναν γειτονικό λαό. Αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής οι οργανωμένες συμμορίες φασιστών (προέκταση της Χρυσής Αυγής και των κρατικών μηχανισμών που τους καλύπτουν), που φρόντισαν να σφραγίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο με το δολοφονικό κυνήγι κοινωνικών και πολιτικών αγωνιστών, με την προστασία των ΜΑΤ. Η αστυνομία απλά παρατηρούσε αυτή την ομάδα των 60 φασιστών να κάνει βόλτα στην πόλη επιτιθέμενη ανενόχλητη όπου ήθελε και τους άφησε μπροστά στα μάτια της να κάψει ολόκληρο νεοκλασικό στη Λ. Στρατού με κίνδυνο να πυρποληθεί όλη η περιοχή! Τόση φροντίδα δείχνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την προστασία του μακριού χεριού τους, των φασιστών.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν έχουμε θέση στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Η θέση μας είναι στον αγώνα για να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπρέπειά μας στην καθημερινή ζωή, δηλαδή τα εργατικά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα που μας έχουν κλέψει έλληνες και ξένοι καπιταλιστές και μας έχουν μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους. Στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση πρέπει να καλέσουμε και τον γειτονικό λαό, απαλλαγμένοι από διακρατικές διχόνοιες ―χωρίς αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς― αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στους γείτονες να ονομαστούν με βάση τη δική τους συνείδηση, όχι για να μπούνε στο ΝΑΤΟ και να γίνουμε όλοι πιόνια στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις που θα κάνουν Συρία τα Βαλκάνια, αλλά για να παλέψουμε από κοινού για την ειρήνη και τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας σε κάθε χώρα.

Όλοι 22/1 – 6μμ στην συγκέντρωση στην Κατάληψη “LIBERTATIA”

– Αλληλεγγύη στους κοινωνικούς/πολιτικούς χώρους αντίστασης και αγώνα

– Εργαζόμενοι – νεολαίοι, ενωμένοι σε κοινό αγώνα για να ανατρέψουμε όλους τους Μνημονιακούς και το σύστημά τους, να συντρίψουμε το μακρύ τους χέρι, τους φασίστες

― Η λύση δεν είναι ο εθνικισμός, στην ίδια μας την χώρα είναι ο εχθρός

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου