Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοβουλία Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Κοινή Στάση Και Παρέμβαση Της Μαχόμενης Αριστεράς Στο «Μακεδονικό»

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία πήρε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στο φόντο της εθνικιστικής έξαρσης, της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης και της κυβερνητικής προώθησης των επιδιώξεων ΗΠΑ – ΕΕ και κεφαλαίου. Απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς προτείνοντας τη διαμόρφωση κοινής στάσης στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μετά τη διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της 21ης Γενάρη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το «όνομα της Μακεδονίας» και μπροστά στην πρόθεση διοργάνωσης αντίστοιχου και στην Αθήνα, θεωρούμε ότι αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς να κρατήσουν μια κοινή και αταλάντευτη στάση που:

– Θα καταγγέλλει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού, του σκοταδισμού και της πολεμοκαπηλείας.
– Θα φέρνει σε πρώτη γραμμή την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τμήμα των οποίων είναι και η συζήτηση για τους όρους ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι η ουσία του ζητήματος πίσω από την διαμάχη για το «όνομα».
– Θα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.
– Θα καταγγέλλει το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και τους φασίστες που είναι μνημονιακότεροι των μνημονιακών και ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ, που ήταν στο στρατόπεδο του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και τώρα προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου από τα Μνημόνια προς τον εθνικισμό, τη δεξιά και την ακροδεξιά.
– Θα αναδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών ενάντια στις αστικές τάξεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Τα παραπάνω μπορούν να αποτυπωθούν σε μια κοινή δήλωση, προσχέδιο της οποίας σας στέλνουμε για συνδιαμόρφωση, με στόχο να συζητηθεί σε μια κοινή σύσκεψη, στην οποία μπορούμε να αποφασίσουμε και επόμενα βήματα δράσης.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το κάλεσμα της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται στο ΚΚΕ, στην ΛΑΕ και σε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς και του κινήματος: Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Εργατικός Αγώνας, Ένωση Δικαίων, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ ΟΚΔΕ, Σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος», Ξεκίνημα.

Στην προτεινόμενη Κοινή Δήλωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού στη χώρα μας είναι αντίθετα τόσο με τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, που υπηρετεί πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Κι ακόμα πως «καμία σχέση δεν έχει η καλλιέργεια του εθνικισμού με οποιαδήποτε αγωνιστική ή αντιιμπεριαλιστική ‘’διάθεση’’. Αυτά τα συλλαλητήρια είναι εχθρικά προς το λαϊκό εργατικό κίνημα και την αριστερά. Προσπαθούν να στρέψουν την οργή της εργατικής τάξης και του λαού από τη φτώχεια και τα μνημόνια προς τον εθνικισμό, την δεξιά και την ακροδεξιά. Όποιος συμμετέχει σε αυτά ή τα στηρίζει δίνει έδαφος στην καλλιέργεια του εθνικισμού, του σκοταδισμού και του φασισμού».

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου