Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

6 Απρίλη : Αντίσταση, Ανατροπή Κι Αγώνας Για Να Τσακίσουμε Παλιά Και Νέα Μνημόνια!

6 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓIΑ NA ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
 ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Καμιά Ανάσταση δεν μπορούν να αναμένουν οι εργαζόμενοι και ο λαός από τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ και ΔΝΤ για τη δεύτερη αξιολόγηση. Αυτοί ήδη τα έχουν πει και τα έχουν συμφωνήσει: μείωση του αφορολόγητου κάτω από τις 6.000 ευρώ και νέα σφαγή σε μισθούς και συντάξεις, πρωτογενή πλεονάσματα αφαίμαξης του λαού, ξεπούλημα της ΔΕΗ, του ΟΛΘ και του νερού, πάγωμα των προσλήψεων, περαιτέρω περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.


Με την εργοδοτική ΓΣΕΕ και την συμβιβασμένη ΑΔΕΔΥ να περιμένουν να έρθουν τα μέτρα στην Βουλή για να βγάλουν την υποχρέωση με μια 24ωρη απεργία, η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα από σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Οι κινητοποιήσεις αυτής της βδομάδας (συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί κλπ) αποτελούν συνέχεια των αγώνων  του τελευταίου διαστήματος. Σταθμός σε αυτή την υπόθεση είναι και το παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6/4 στα Προπύλαια, μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό» στο οποίο καλούν συνδικάτα, λαϊκοί φορείς,  ο "συντονισμός ενάντια στα μνημόνια", η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς
Καλούμε τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να διαδηλώσουν εκείνη την ημέρα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε όλη αυτή η αγωνιστική δράση να είναι αφετηρία νέων βημάτων κλιμάκωσης του αγώνα και πανεργατικής απεργίας άμεσα. Οι πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις επιδιώκουμε να  αποτελέσουν σταθμό στην αγωνιστική, ταξική ανάταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετέχουν μαζικά στις 6 Απρίλη να δώσουν τη μάχη της οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, να απελευθερωθεί ο λαός από τα δεσμά των μνημονίων, του χρέους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου