Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Το Ύστατο Χαίρε Στον σ. Μανούσο Ριτζάκη

Πλήθος κόσμου, συντρόφων και συναγωνιστών του Μ-ΛΚΚΕ, αγωνιστών της αριστεράς, δημοκρατών, φίλων του από την γειτονιά, από την ένωση γονέων της περιοχής, από την δημοτική αρχή Παλλήνης – Γέρακα, έδωσαν σήμερα Τρίτη 18 Ιούλη τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον πρόωρα και άδικα χαμένο μας σύντροφο Μανούσο Ριτζάκη, στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στον Γέρακα.

Στην συνέχεια στο νεκροταφείο του Γέρακα όπου ενταφιάστηκε, εκ μέρους της ΚΕ του Μ-ΛΚΚΕ τον αποχαιρέτησε ο σ. Γιάννης Αδριανός, ενώ σύντομα επίσης λόγια αποχαιρετισμού απηύθυνε και ο σ. Γιάννης Βάρλας εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ).

Παρακάτω ο αποχαιρετισμός από την ΚΕ του Μ-ΛΚΚΕ.

«Είναι δύσκολες οι στιγμές αυτές,

Να αποχαιρετούμε έναν αγαπημένο μας και πολύτιμο σύντροφο

Παλιότεροι και νεότεροι σύντροφοι,

Αυτοί που σε γνωρίσαμε αμούστακο έφηβο, στα χρόνια της χούντας,

Αυτοί που σε γνωρίσαμε μαθητή να αγωνίζεσαι στα νυχτερινά σχολεία για την ανασύσταση του ΣΕΜΜΕ του Συλλόγου Εργαζόμενων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, μέσα από τις γραμμές του μαθητικού τμήματος της ΠΠΣΠ και αργότερα της ΠΜΣΠ.

Όσοι σε γνώρισαν να δουλεύεις στα γιαπιά, και συνδικαλιστικά στο σωματείο των οικοδόμων μέσα από την ΠΕΣΠ και αργότερα την ΕΡΓΑΠ.

Πιο μετά στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Αυτοί που σε γνωρίσαμε στο κόμμα σου το Μ-ΛΚΚΕ, να αγωνίζεσαι με σεμνότητα, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, για τα μεγάλα ιδανικά της λευτεριάς, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής προκοπής, για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό.

45 χρόνια το μεγαλύτερο χρόνο της σύντομης ζωής σου, που το νήμα της κόπηκε βίαια, βάναυσα και άδικα προχτές Σάββατο 15 Ιούλη του 2017, βρεθήκαμε μαζί δίπλα σου σε αγώνες, σε χαρές και σε λύπες, ήσουν για τα εύκολα αλλά και για τα δύσκολα, τα μεγάλα, κι αυτά τα μικρά τα καθημερινά, μαζί μ΄ αυτήν την απαράμιλλη πραότητα, την ευγένεια το χαμόγελο και την καλοσύνη σου Μανούσο, που μας έδινε δύναμη κι απαντοχή, που έκανες όλους να σ΄ αγαπούν, να σ΄ εκτιμούν και να σε σέβονται, σύντροφοι, συναγωνιστές, φίλοι, πολιτικοί αντίπαλοι, γείτονες, συνάδελφοι γονείς, στους αγώνες για τα σχολειά και την παιδεία, ιδιαίτερα εδώ στην γειτονιά σου.

Ο Μανούσος Ριτζάκης ήταν ένας λαϊκός αγωνιστής γαλουχήθηκε από το κίνημα και μέσα στο κίνημα, αγωνίστηκε για την κομμουνιστική μαρξιστική λενινιστική κατεύθυνση, με συνέπεια, χωρίς ασυνέχειες.

Αφήνεις σύντροφέ μας ένα μεγάλο κενό με την απουσία σου.

Η ΚΕ του Μ-ΛΚΚΕ, οι σύντροφοί σου στις οργανώσεις του κόμματος, οι νεολαίοι της επόμενης και τωρινής βάρδιας του επαναστατικού μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα που κι εσύ έδωσες για τις καλύτερες μέρες αυτού του λαού, αυτού του τόπου.

Γιατί σ΄ αυτό τον λαό, και σ΄ αυτό τον τόπο έχουμε εμείς, όπως κι εσύ, να δώσουμε λογαριασμό.

Σ΄ αυτό τον αγώνα θα είσαι για πάντα στη μνήμη μας, θα είσαι πάντα μαζί μας.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε. !!! Καλό σου ταξίδι !!!»

Ο σ. Γιάννης Βάρλας εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) αποχαιρέτισε τον σ. Μανούσο Ριτζάκη με τα παρακάτω λόγια:

«Σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή που αισθάνομαι κι εγώ και όλοι μας, θα ήθελα να πω δύο λόγια εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ), για ν΄ αποχαιρετήσω το σύντροφο Μανούσο Ριτζάκη. Έναν αγνό λαϊκό άνθρωπο, έναν βιοπαλαιστή από παιδί, ένα σεμνό αγωνιστή. Που του πήρε απότομα τη ζωή, η σαπίλα την οποία πολέμησε με πάθος στη ζωή του.

Θυμόμαστε, και θα θυμόμαστε το σύντροφο το Μανούσο μέσα απ΄ τη συμμετοχή του στο εργατικό κίνημα. Στους αγώνες, στις διαδηλώσεις και στις απεργίες. Τον θυμόμαστε στις συνελεύσεις στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων. Τον θυμόμαστε δραστήριο στους συλλόγους γονέων στο Γέρακα. Στις κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα των κατοίκων στην περιοχή. Τον θυμόμαστε στη ζωή, στη δράση και στη συνεργασία μας στα Βόρεια της Αθήνας.

Κι έτσι, αντίστοιχα όπως του αξίζει, θέλουμε να τιμήσουμε τον αγωνιστή αυτόν! Σύντροφε Μανούσο, καλό σου ταξίδι!»
Πηγή : m-lkke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου