Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Είναι Ταξικά Εγκλήματα!

ΔΕΝ είναι ατυχήματα, ΔΕΝ είναι δυστυχήματα. ΕΙΝΑΙ ταξικά εγκλήματα!

Για τα σκουπίδια είσαστε εσείς και η δολοφονική πολιτική του κεφαλαίου 
Λίγες μόνο ώρες μετά τον τραγικό χαμό της εξηνταδυάχρονης εργάτριας καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου, άλλος ένας συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης δίνει μάχη για τη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» όπου νοσηλεύεται. Τραυματίστηκε στο χώρο έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης όταν μετακινήθηκε σταθμευμένο όχημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη».

Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, που μπήκαν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της συντονισμένης προπαγάνδας στη διάρκεια της πρόσφατης αγωνιστικής απεργίας τους, δεν είναι αναλώσιμοι!

Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και οι επικοινωνιακές «ντουντούκες» τους, μαζί με τους υπεύθυνους δημαρχαίους και τους κολαούζους τους, επιχειρούν να συσκοτίσουν και να μεταθέσουν τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής που εφαρμόζουν. Της πολιτικής του κεφάλαιου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών τους.

Όμως, «τον ξέρουμε τον ένοχο, κι είναι γνωστή η αιτία». Η πολιτική των μνημονίων σκοτώνει!

Η πολιτική της «ανακύκλωσης» των ανέργων, της ομηρίας των συμβασιούχων –που οι τόνοι των σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν περίτρανα αν καλύπτουν ή όχι «πάγιες και διαρκείς ανάγκες»- η πολιτική του ξεζουμίσματος των εργαζομένων και της υπερ-εντατικοποίησης της δουλειάς ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα, έχει καταγγελθεί προ πολλού από συνδικαλιστικούς φορείς.

Παρακολουθούμε ένα τραγικό «χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων». Πάνω από 20 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία χρόνια.

27 εργατικά δυστυχήματα ή σοβαρά ατυχήματα στις υπηρεσίες του τοπικού κράτους το 2014-2016. Τα 20 από αυτά θανατηφόρα. Μακάβρια η αριθμητική των μνημονίων.

20 εργαζόμενοι, 18 άνδρες και δύο γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους για το μεροκάματο. Οι 4 από αυτούς μέσα στο 2014, άλλοι 6 το 2015 και οι υπόλοιποι 10 το 2016.

Όσο προχωρεί η καπιταλιστική κρίση, τόσο οι μνημονιακές περικοπές, η πλημμελής συντήρηση οχημάτων ελλείψει πόρων, οι μειώσεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, αυξάνουν κατακόρυφα τους μακάβριους αριθμούς.

Ανάλογες στατιστικές στο παρελθόν, έδειξαν ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στη Βρετανία της Θάτσερ, αύξησε κατακόρυφα τα ατυχήματα και δυστυχήματα. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αυτή που σήμερα εδώ προβάλλεται σαν πανάκεια για την κάλυψη των λειτουργιών του τοπικού κράτους.

Από τα 27 περιστατικά θανάσιμου ή σοβαρού τραυματισμού, τα 9 αφορούν συμβασιούχους και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς καταγράφει με δραματικό τρόπο το καθεστώς υπερεργασίας και υπερεκμετάλλευσης των ‘’αναλώσιμων’’ εργαζομένων που προσλαμβάνονται στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Μας θέλουν φτηνούς και αναλώσιμους, όμως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα!

Ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής σας και του δολοφονικού καπιταλιστικού συστήματος που την παράγει, είναι πλέον αγώνας για την ίδια την επιβίωση.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου