Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΚΚΕ (μ-λ) Κάτω Η Φασιστικοποίηση! Δεν Θα Υποταχτούμε Στον Τρόμο Που Σπέρνουν!

Καταγγέλλουμε με οργή και αποτροπιασμό την εκδικητική και προκλητική απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής της Ηριάννας και του Περικλή από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. Για άλλη μια φορά η «τυφλή» και «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Αποδεικνύει πόσο βαθιά υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, πόσο επιλεκτική είναι στο που «χτυπάει» και εκδηλώνει την αυστηρότητά της. Βγάζοντας από τη μια λάδι τους κάθε λογής εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, τον κάθε αρχιεγκληματία και μεγαλοπαράγοντα, απελευθερώνοντας φασίστες δολοφόνους σαν τον Ρουπακιά και ρίχνοντας στα μαλακά έως και τις πιο μαύρες εκφράσεις του συστήματος. Ενώ, από την άλλη, με όλο το επιθετικό της μένος συνεχίζει ακάθεκτη να κηρύσσει απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, να δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να αφήνουν τους εργαζόμενους τους απλήρωτους, να καταδικάζει αγωνιστές και τώρα να ποινικοποιεί μέχρι και τις προσωπικές σχέσεις αθώων ανθρώπων.

Ο στόχος είναι ο λαός και οι αγώνες του! Με αυτήν την υπόθεση, όπως και με του Θεοφίλου, το αστικό κράτος επιχειρεί να σπείρει τον τρόμο, να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο αντιδραστικό προηγούμενο, που θα χρησιμοποιηθεί σε όλη του την έκταση ενάντια στις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, οι οποίες θα εμφανιστούν σίγουρα στο προσκήνιο κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού.

Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, το όλο κατασταλτικό νομικό και θεσμικό οπλοστάσιο, οι ποικίλοι και τερατώδεις μηχανισμοί τρομοκρατίας και παρακολούθησης, οι νέες μέθοδοι δίωξης, οι δίκες και οι καταδίκες αγωνιστών, τα συνεχή χτυπήματα σε διαδηλώσεις και απεργίες, όχι μόνο διατηρούνται, αλλά και αναβαθμίζονται περαιτέρω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει και με το παραπάνω αυτόν τον ρόλο, στην κατεύθυνση που ακολούθησαν και οι προκάτοχοί της σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα μιας πολιτικής που τσακίζει τον λαό και τη νεολαία και παραχωρεί «γη και ύδωρ» στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.

Απαιτούμε να ανατραπεί η δικαστική σκευωρία! Να αθωωθούν Ηριάννα και Περικλής από τις αστήρικτες και σαθρές κατηγορίες που τους βαραίνουν και τους καταδικάζουν σε πολυετή εγκλεισμό!

Η ανείπωτη οργή μας για τη βρωμιά και τη σαπίλα του συστήματος που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας δεν μπορεί να διοχετεύεται σε εκτονώσεις και τυφλή αντίδραση. Πρέπει να μετατραπεί σε μαζικό κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και εναντίωσης στη φασιστικοποίηση. Να στηριχτούμε στον λαό, που είναι άλλωστε και ο τελικός αποδέκτης όλης αυτής βιομηχανίας διώξεων από την πλευρά του αστικού κράτους. Με πλατιά και μαζική απεύθυνση και συμμετοχή, με άνοιγμα του ζητήματος σε κάθε χώρο που εργάζονται, σπουδάζουν και ζουν ο λαός και η νεολαία, να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, που είναι το μόνο που μπορεί να καταφέρει να πέσει στο κενό η σκευωρία, καθώς και να υποστεί πραγματική ήττα η επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει ενορχηστρώσει το σύστημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου