Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Υπερασπίστε Τη ΒΙΟΜΕ

Η ΒΙΟΜΕ για άλλη μια φορά ζει κρίσιμες στιγμές. ένα εγχείρημα 4 χρόνων, με το εργοστάσιο στα χέρια των εργατών, με μια πάλη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, με σαφή χνάρια στους αγώνες του εργατικού κινήματος, κινδυνεύει ξανά. Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη, απειλεί ξανά να απαλλοτριώσει την έκταση που βρίσκεται το εργοστάσιο.
 
Όλο αυτό το διάστημα, και ιδιαίτερα τις μέρες που διανύουμε, οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, έχοντας στο πλευρό τους την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, παρεμβαίνουν ενεργά σε αγώνες του εργατικού κινήματος, σε κινητοποιήσεις όπως αυτή της αλληλεγγύης του Τάσου Θεοφίλου, με αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και ψηφίσματα, ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο του εργοστασίου με τα μαθήματα αυτομόρφωσης που έχουν ξεκινήσει.


Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Σε αυτή τη φάση, η απόκρουση της επίθεσης στη ΒΙΟΜΕ, μπορεί να αναχαιτιστεί με την ένταση της συμμετοχής της ΒΙΟΜΕ στους αγώνες της περιόδου, για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα, εμπλουτίζοντας την εσωτερική ζωή του αγώνα. Και φαίνεται πως οι εργάτες αυτό το έχουν αντιληφθεί πολύ καλά. Οι προηγούμενες απειλές για το κόψιμο του νερού και του ρεύματος, έρχονται να συναντηθούν με το καρδιοχτύπι χιλιάδων οικογενειών για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ενώ η απειλή πλειστηριασμού του εργοστασίου, συμπίπτει με τους κανονιοβολισμούς απειλών της κυβέρνησης για νέους γρήγορους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών. Για να μη μιλήσουμε για τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης εκατομμυρίων ανέργων και ελαστικά εργαζόμενων, του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της εργατικής τάξης. Η ΒΙΟΜΕ είναι δική μας υπόθεση.

Αντίστοιχη προσπάθεια, και στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αθήνας συζητείται να αναπτυχθεί, με αιχμή τη διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας οικονομικής ενίσχυσης στη ΒΙΟΜΕ. Το Ε.Ε.Κ. παρακολουθεί τις συζητήσεις, και έχει ήδη προτείνει σειρά πρωτοβουλιών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης της Αθήνας, για τη σύνδεση του αγώνα της ΒΙΟΜΕ με την γενικότερη συζήτηση στο εργατικό κίνημα. Για την αμφίδρομη εκδήλωση αλληλεγγύης, τόσο αναγκαία στην περίοδο που περνάμε. Και κυρίως για την ανανέωση των αγωνιστικών δεσμών των αλληλέγγυων στη ΒΙΟΜΕ, και στην Αθήνα, με ό,τι πραγματικά συμβαίνει.

Ν. Πελεκούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου